Bredel lanceert NR transportslangen voor algemeen vloeistoftransport

De Bredel NR (Natuurlijk Rubber) transportslang kan worden gebruikt voor het verwerken van slib met een hoog gehalte aan vaste stoffen, afval van voedsel- en drankenproductie, en abrasieve slurries. Dit vormt een aanvulling op de Bredel NR doseerslang.

Trefwoorden: #Bredel, #doseren, #pomp, #slangen, #transport, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Bredel )

ENGINEERINGNET.BE - Bredel maakt deel uit van Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) en is de enige fabrikant die NR slangen levert waarvan de eigenschappen zijn geoptimaliseerd voor verschillende klantbehoeften, of het nu gaat om doseren, transport, of lichte, middelzware of zware taken.

De slijtvaste Bredel NR transportslang is zo ontworpen dat hij langer meegaat dan slangen van concurrenten. De slang optimaliseert de prestaties van een slangenpomp bij volgende toepassingen: behandeling en zuivering van (afval)water; bouw; keramiek; pulp en papier; elektriciteitsproductie (biogas, biomassa); voedsel en drank.

Met de introductie van de NR transportslang komt Bredel tegemoet aan de behoefte van klanten aan een slang die elke vloeistof kan transporteren. De Bredel NR transportslang is geschikt voor vloeistoffen op waterbasis, verdunde zuren en alcoholen, licht corrosieve chemicaliën en slurries. 

Voordelen en kenmerken van de Bredel NR transportslang zijn onder meer:

  • Ontworpen voor een uitzonderlijk lange levensduur in vloeistoftransport toepassingen
  • Drukvermogen: 12 bar (174 psi)
  • Maximum aanzuighoogte: 9 m
  • Maximale vloeistoftemperatuur: 80 °C; Minimale vloeistoftemperatuur: -20 °C
  • Wereldwijde ondersteuning voor pomp en slang door de oorspronkelijke fabrikant

Lars Varnbueler, Product Manager bij Bredel: “Bredel loopt voorop in de peristaltische slangenpomptechnologie. Met de nieuwe NR transportslang specialiseert Bredel zijn aanbod voor elk soort toepassing. Het maakt niet uit wat er kritisch is voor uw proces, levensduur, drukbereik of chemische compatibiliteit: Bredel heeft de oplossing. De NR transportslang heeft een superieure levensduur bij een breed scala aan standaard slangenpomp toepassingen en vraagt daardoor minder vaak onderhoud.”

“Onze met machinale precisie bewerkte NR doseerslang biedt hoge nauwkeurigheid, aanzuigvermogen en stabiele persdruk voor zware toepassingen gedurende de volledige levensduur van de slang. De slang biedt de langste levensduur en de laagste totale eigendomskosten op de markt voor een breed scala aan standaard slangenpomp toepassingen.”

Het slangelement is belangrijk om pompprestaties, duurzaamheid en efficiëntie te waarborgen. De met composiet verstevigde transportslangen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige rubber compounds, verstevigd met vier aparte lagen gevlochten nylon.

De Bredel NR transportslang wordt met geavanceerde wikkeltechnologie op maat gemaak en geoptimaliseerd voor een lange levensduur.

Klik hier voor meer informatie >>