Umicore start bouw Chinese brandstofcelkatalysatorenfabriek

Onlangs werd in het Chinese Changshu, Suzhou, de eerste steen gelegd voor een grootschalige fabriek voor brandstofcelkatalysatoren. Met de toenemende populariteit van groene waterstof neemt de vraag naar deze katalysatoren namelijk snel toe.

Trefwoorden: #brandstof, #cel, #China, #katalysator, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De voorbije 30 jaar heeft Umicore zich toegelegd op het onderzoek naar en de ontwikkeling van brandstofcelkatalysatoren.

Het bedrijf levert platina- en iridiumkatalysatoren voor verschillende Proton Exchange Membrane (PEM) brandstofcellen voor een brede waaier van industrieën zoals de automobielsector, de scheepvaart, de luchtvaart, de energieopslag en de waterelektrolyse voor de productie van waterstof.

De nieuwe Chinese greenfield fabriek, naar verwachting 's werelds grootste productiefaciliteit voor PEM-katalysatoren tot nu toe, zal Umicore in staat stellen om aan de snel groeiende vraag van klanten te voldoen en de vraag te bedienen tot 2030.

De greenfield-fabriek zal van bij het begin koolstofneutraal zijn en bijdragen tot de vermindering van scope 3-emissies in de waardeketen.

Verwacht wordt dat de fabriek begin 2026 operationeel zal zijn.