Imec intensifieert samenwerking met gerenommeerde Amerikaanse universiteiten

Twee gerenommeerde Amerikaanse universiteiten, Purdue University en Michigan University zullen de volgende jaren intensiever gaan samenwerken met imec. Samenwerkingen zijn drijvende krachten achter de gigantische vooruitgang van de chipindustrie.

Trefwoorden: #chip, #halfgeleider, #imec, #samenwerking, #universiteit

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De voorbije veertig jaar heeft imec de kloof tussen universiteiten en industrie overbrugd om geavanceerde chiptechnologie en deep-tech innovaties te stimuleren.

Als aanvulling op zijn activiteiten in Florida zet imec nu de volgende stappen in het uitbreiden van zijn samenwerkingen met de academische wereld in de VS.

Luc Van den hove, CEO van imec: “Dankzij deze samenwerkingsakkoorden kunnen Purdue en Michigan voortbouwen op vier decennia chiponderzoek. Maar ook voor ons zijn de opportuniteiten interessant.

Door ons lokaal met onze Amerikaanse onderzoekspartners te verankeren, brengen we heel wat extra kennis aan boord waarmee het wereldwijd microchipecosysteem zijn voordeel kan doen.”

Op de campus van Purdue University in de Amerikaanse staat Indiana, waarvan onder meer de opleiding ingenieurswetenschappen hoog staat aangeschreven, werd een gezamenlijk R&D-labo geopend.

Een team van imec- en Purdue-onderzoekers zal er nieuwe materialen ontwikkelen die de basis moeten leggen voor de volgende generaties rekenchips; kennis die ook zal worden gebruikt om meer duurzame chiptechnologie te ontwikkelen.

Met de Universiteit van Michigan wordt dan weer een intentie tot samenwerking aangekondigd.

Op die campus, pal in het hart van de Amerikaanse automobielindustrie, zal de focus liggen op de ontwikkeling van halfgeleidermaterialen en chiparchitecturen die in de eerste plaats de automotive sector ten goede komen.