Studente lanceert de eerste Belgische studenten raketvereniging

In een baanbrekende ontwikkeling binnen de Belgische wetenschaps- en ruimtevaartgemeenschap, heeft Zoë Lorrez, een 20-jarige informatica studente aan de UGent AnTARES opgericht, de eerste raket studentenvereniging in België.

Trefwoorden: #informatica, #ingenieur, #raket, #student, #vereniging

Lees verder

Nieuws

( Foto: AnTARES )

ENGINEERINGNET.BE - Deze ambitieuze vereniging, gericht op het ontwikkelen van high-powered rockets, streeft ernaar deel te nemen aan de Europese Rocket Challenge in Portugal.

AnTARES' missie gaat echter verder dan competitie alleen; het beoogt een belangrijke bijdrage te leveren aan de wetenschappelijke gemeenschap, met name op het gebied van universitaire onderzoeken.

De vereniging ontvangt al steun van zowel uGent als HoGent, en er zijn plannen om samenwerkingsverbanden met andere universiteiten te verkennen.

Sinds de lancering werden al 25 leden van uGent en HoGent aangetrokken, waaronder studenten uit diverse disciplines zoals ingenieurswetenschappen en informatica, variërend van bachelorstudenten tot PhD-kandidaten.

Het team is momenteel bezig met het bouwen van hun eerste raket en is in gesprek met potentiële ambassadeurs en sponsors (meer info via zoe.lorrez@ugent.be).

Er wordt ook onderhandeld met de overheid voor toegang tot testzones van het leger.