Marc Zwaaneveld wordt co-CEO bij Van Hool

Busbouwer Van Hool wil herstel versnellen en kiest daarom om Marc Zwaaneveld te benoemen als co-CEO, naast de huidige CEO Filip Van Hool. Samen nemen ze vanaf heden de dagelijkse leiding op zich nemen van de hele groep.

Trefwoorden: #autobus, #bouw, #CEO, #herstel, #order, #Van Hool

Lees verder

HR

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE - Covid heeft een aanzienlijke impact gehad op de sectoren en markten waarin Van Hool actief is. In het bijzonder was er een sterk achterblijvende vraag naar touringcars.

Daaropvolgend was er, als gevolg van macro-economische en geo-politieke onzekerheden, sprake van een sterk verstoorde toelevering van materialen en hoogoplopende inflatie.

Deze externe factoren hebben een zware impact gehad op de financiële resultaten van de groep. Het goede nieuws is dat er sprake is van een eerste herstel van volumes en orderboek. Het is essentieel om dit proces van herstel te versnellen en te intensiveren.

Vanaf nu zal Filip Van Hool (foto rechts) zich meer focussen op het aansturen van de dagdagelijkse activiteiten terwijl Marc Zwaaneveld zich in het bijzonder zal richten op het proces van versnelling en intensivering van het herstel.

Hij heeft een grote ervaring in het aansturen van bedrijven die een extra impuls kunnen gebruiken. Hij zal aanblijven tot het herstelplan voldoende geborgd is.