Fronnt heeft Bovema International overgenomen

De innovatieve alliantie van installatiebedrijven, opgericht in juli 2022 in samenwerking met investeringsmaatschappijen Gimv en Tilleghem, heeft met Bovema International opnieuw een vooraanstaande specialist overgenomen.

Trefwoorden: #energie, #Fronnt, #installateur, #koeling, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fronnt )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag bevindt deze energietransitie zich in een cruciale fase waarbij de sector van installatietechnieken en automatisering steeds complexer wordt.

Fronnt beschikt over een uitgebreide kennis en knowhow, waardoor zij in staat is geïntegreerde oplossingen aan te bieden en haar klanten volledig te ontzorgen. De toetreding van Bovema International tot de groep versterkt haar aanbod op het gebied van innovatieve koeling.

Bovema International, 30 jaar geleden opgericht in Geel, had oorspronkelijk als doel industriële gebouwen te klimatiseren door middel van zowel natuurlijke als mechanische ventilatie, vooral gericht op productiebedrijven die veel warmte produceren.

Tegenwoordig, sinds 2000 gevestigd in Olen, biedt het bedrijf nog steeds volledige ontzorging aan klanten, van ontwerp tot uitvoering, met inbegrip van bouwkundige werken, bekabeling en sturing.

Energie is altijd de rode draad doorheen hun projecten geweest. Zo zijn zij één van de pioniers die het aandurfden om gebouwen te koelen met adiabatische koeling. Dit koelsysteem, dat water als koelmiddel gebruikt in plaats van freongas, is niet alleen kostenefficiënt, maar kent ook een lagere initiële investering.

Renaat Penders blijft ook na de overname aan boord als CEO van Bovema International.

Ondertussen bestaat de Fronnt groep al uit 14 bedrijven en 485 medewerkers.