EU Biotech Campus en Univercells gaan samenwerken

EU Biotech Campus, een nieuw state-of-the-art en multioperator opleidingscentrum voor de gezondheids- en biotechsector, en Univercells, een wereldwijde speler in de biotechsector, kondigen een langdurige, strategische samenwerking aan.

Trefwoorden: #biotech, #campus, #mRNA, #productie, #samenwerking, #Univercells

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Dit partnerschap heeft als doel een dynamische leeromgeving te bieden voor Belgische en internationale studenten en professionals, terwijl geavanceerde expertise wordt ontwikkeld om te voldoen aan de evoluerende behoeften van de snelgroeiende life sciences industrie.

Univercells brengt verschillende biotechfilialen samen die de volledige waardeketen van de gezondheidszorg bestrijken en samenwerken om geneesmiddelen voor iedereen toegankelijk te maken.

Het bedrijf benut zijn expertise op het gebied van opschaling, industrialisatie, bioproductie en bioprocessing om nieuwe manieren te vinden om de toegang tot medicijnen te ondersteunen en duurzaamheid te bevorderen.

De EU Biotech Campus, gelegen in het Brussels South Charleroi Biopark, biedt gespecialiseerde cursussen op maat van de behoeften van de industrie. Het doel is om studenten en professionals op te leiden in de volgende generatie biomanufacturingtechnologieën.

De Campus (momenteel in aanbouw) zal binnenkort zijn eerste pilotopleidingsprogramma’s starten die gericht zijn op 4.0-vaardigheden voor activiteiten op het gebied van biomanufacturing, onderhoud en supply chain-activeiten.

In het kader van deze overeenkomst zal Univercells zijn mRNA-productietechnologie ter beschikking stellen op de EU Biotech Campus, dat zal dienen als een praktisch trainingsinstrument, waarbij realistische scenario’s uit de industrie worden gesimuleerd.

Het zal professionals, waaronder medewerkers, klanten, studenten en werkzoekenden, de mogelijkheid bieden om praktijkervaring op te doen.