10 nieuwe 'Factories of the Future' bekend gemaakt

Maar liefst 10 Belgische bedrijven mogen zich vanaf nu 'Factory of the Future' noemen. Voor nog eens 8 andere werd de prestigieuze titel verlengd. Met de prijzen worden de meest geavanceerde en toekomstgerichte Belgische productiebedrijven bekroond.

Trefwoorden: #energie, #Factory of the Futur, #industrie, #maakbedrijf, #materialen, #onderneming

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Factories of the Future zijn bedrijven die volop inzetten op digitalisering, talentontwikkeling, slimme processen, duurzame producten en een productie van wereldniveau.

Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. De winnaars moeten van de wedstrijdjury van experten op elk van die vlakken een score krijgen van minstens 8 op 10.

Ze mogen zichzelf daarna voor een periode van drie jaar met terechte trots “Factory of the Future” noemen. Na afloop van die periode wijst een nieuwe audit uit of de titel kan worden verlengd.

Bij deze jubileumeditie krijgen 10 bedrijven voor de allereerste keer de titel: Alpha Innovations, Alpro, Anziplast, Bridgestone Aircraft Tire (Europe), Daftrucks, GSK Formulation, Imerys Minerals, Mockel, Oleon en Ziggzagg.

Vijf andere maakbedrijven konden hun eerder behaalde titel verlengen. Het gaat om Cargill, Danone, Delhez, L’Oréal en Niko. Borit mag zichzelf al voor de derde keer “Factory of the Future noemen” en ST Engineering en Continental zijn er zelfs al voor de vierde keer bij.

In 10 jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte Belgische productiebedrijven daarmee uitgegroeid tot een club van 65 ondernemingen.

ACHTERGROND
De Factory of the Future Awards zijn sinds 2015 een initiatief van Agoria, Sirris, Fevia, Fedustria, essenscia, en in samenwerking met innovatieclusters Centexbel, Wood.be en de speerpuntclusters Flanders’ Food, Catalisti.

In 2018 werd dit initiatief geïntegreerd in de digitale strategie “Digital Wallonia” en de referentietool voor de 38 ‘Industrie du Futur’-partners.