UGent Racing ook in drie prestigieuze Formula Student competities

Formula Student is een internationale ontwerpwedstrijd waarbij studententeams wereldwijd racewagens ontwerpen, bouwen en racen. Het vereist niet alleen snelheid op het circuit, maar ook innovatieve ontwerpconcepten en technische uitmuntendheid.

Trefwoorden: #competitie, #racing, #student, #team, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent Racing )

ENGINEERINGNET.BE - UGent Racing, een studententeam van de Universiteit Gent, zal deelnemen aan wedstrijden in Nederland, Tsjechië en Duitsland.

Het team wil uitblinken op het circuit in het Duitse Hockenheim, dat beschouwd wordt als een van de grootste en meest uitdagende Europese competities.

Ze zullen er ook trachten deel te nemen met een autonome wagen. Net zoals Formula Electric Belgium, het studententeam van KU Leuven en Thomas More, eerder ook al aankondigde.

Sinds de oprichting van UGent Racing hebben we ons gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van autonome software om de raceauto zelfstandig te laten rijden. Het Autonomous Team werkt parallel aan de andere teams.

Dit jaar zetten ze een belangrijke stap door deze software en hardware voor het eerst op de echte raceauto te implementeren. Hierdoor kan de auto zowel met als zonder bestuurder rijden.

Tot nu toe hebben we onze autonome software exclusief getest op ons zelfrijdende testplatform, Pegasus. Hiermee hebben we met succes een volledig autonome auto ontwikkeld. Pegasus is in staat zich onafhankelijk te oriënteren en te navigeren, waardoor het voertuig al volledig zelfstandig kan rijden.

Het team werd opgericht in 2020 en bestaat uit een 80-tal studenten van verschillende opleidingen, die samen in hun vrije tijd aan het project werken. 

Ze designen en bouwen elk jaar in hun Gentse loods een nieuwe elektrische racewagen en vorig jaar werd een eerste hoogtepunt bereikt met een derde plaats op het Business Plan onderdeel op de Formula Student Czech Competitie.

Op de foto: de Formula Student wagen van vorige seizoen en ook het autonome testplatform Pegasus, dat dit jaar zal geïntegreerd worden in de nieuwe wagen.