Sick lanceert nieuwe maatstaf voor veelzijdigheid in objectdetectie

Alles in één - één voor alles: met de nieuwe W10 diffuse sensor presenteert Sick een sensor waarmee een groot aantal detectietaken in de automatiseringstechnologie universeler dan ooit kunnen worden opgelost.

Trefwoorden: #automatisering, #detectie, #sensor, #Sick, #technologie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Sick )

ENGINEERINGNET.BE - De sensorreeks bestaat uit slechts vier varianten, die verschillen in hun werkafstanden en montagemogelijkheden. Dit vermindert de gebruikelijke verscheidenheid aan types aanzienlijk.

De klasse 1 laserlichtbron levert in combinatie met de nauwkeurige ontvanger evaluatielijn nauwkeurige detectieresultaten met een hoge herhaalnauwkeurigheid.

Voor het eerst is een touchscreen interface geïmplementeerd in een sensor van dit type, wat betekent dat de bediening van de W10 voldoet aan de hoge eisen voor intuïtief gebruiksgemak en innovatieve gebruikerservaring.

Drie toepassingsgeoptimaliseerde bedrijfsmodi kunnen desgewenst net zo gemakkelijk via het display worden geactiveerd als voorgrond- of achtergrondblanking.

Bovendien kan de W10 dankzij situatie-afhankelijke teach-in opties eenvoudig worden aangepast aan individuele toepassingsscenario's.

De roestvrijstalen behuizing met IP69k bescherming beschermt de sensor zelfs bij gebruik in veeleisende omgevingsomstandigheden.

Dankzij de IO-Link functionaliteit biedt de lichtscanner de mogelijkheid tot configuratie op afstand en efficiënte integratie van de geregistreerde sensorgegevens in een bestaand automatiseringsnetwerk. De W10 staat voor veelzijdigheid en een hoge mate van flexibiliteit in het ontwerp van toepassingen.

Dit opent een breed scala aan toepassingen voor de diffuse sensor in tal van industriële sectoren en innovatiesectoren, met name in toepassingen voor fabrieks- en logistieke automatisering, bijvoorbeeld voor de robuuste en betrouwbare detectie van objecten met verschillende of uitdagende oppervlakte-eigenschappen zoals glans, kleur of structuren.

Klik hier voor meer informatie.