Research Park Zellik moet uitgroeien tot Vlaamse innovatiehub

De Vrije Universiteit Brussel (VUB), het UZ Brussel en Flanders Technology & Innovation bundelen hun krachten om van Research Park Zellik in de Vlaamse Rand een toonaangevende innovatiehub te maken voor heel Vlaanderen.

Trefwoorden: #decarbonisatie, #proeftuin, #robotica, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze samenwerking benadrukken de partners hun ambitie om samen in de Vlaamse Rand een proeftuin uit te bouwen voor onder meer decarbonisatie, robotica en medische spitstechnologie.

Research Park Zellik is nog in volle opbouw, maar de unieke digitale infrastructuur die ze zal huisvesten maakt haar nu al een ‘state-of-the-art’ innovatiecampus. ​

Elvira Haezendonck, voorzitter van Green Energy Park vzw: “Een duurzaam CO2-neutraal Nexus datacenter van ongeveer 10.000 m² zal niet alleen de servers van de VUB en het UZ Brussel huisvesten, maar ook de eerstvolgende Vlaamse Supercomputer, een zogenaamde Tier-1 supercomputer.”

Onderzoekers en bedrijven van over heel Vlaanderen krijgen er de kans om op grote schaal complexe berekeningen uit te voeren en baanbrekend onderzoek te verrichten, innovatieve oplossingen te ontwikkelen en bij te dragen aan domeinen als energie en klimaat, gezondheid en platformtechnologieën.

Flanders Technology & Innovation, het wervend toekomstproject van de Vlaamse Regering zet zich mee achter de plannen van VUB en het UZ Brussel om Research Park Zellik verder te doen uitgroeien tot een innovatiehub voor heel Vlaanderen.

Hun gezamenlijke ambitie is om technologiebedrijven samen te brengen en de Vlaamse Rand in de verf te zetten als innovatieve regio. De maatschappelijke hoofdzetel van Flanders Technology & Innovatie bevindt zich trouwens op het Research Park.