• 07/06/2012
  • |     BB

Ahoy Rotterdam lanceert vakbeurs Emergency Expo

Emergency Expo biedt nieuw platform voor alle bij rampenbestrijding en crisisbeheersing betrokken partijen.

Trefwoorden: #AHOY, #brandweer, #crisisbeheersing, #emergency, #emergency expo, #rampenbestrijding

Lees verder

vakbeurzen

( Foto: Ahoy )

ENGINEERINGNET -- Veiligheid is een maatschappelijk issue. Overheden hebben dit onderwerp hoog op de agenda staan en voor industriële bedrijven is risicobeheersing onderdeel van de bedrijfsvoering.

Nederlands beursinrichter Ahoy Rotterdam richt nu - in samenwerking met aan het onderwerp gelieerde partijen - de nieuwe vakbeurs Emergency Expo in.

Dat zal een hoogwaardig kennisprogramma kennisprogramma centraal staan waar praktijkcases en ‘what if’-scenario’s aan bod komen. Wat ging er goed en fout bij de bestrijding van een ramp? Maar juist ook, hoe is een dreigende ramp te voorkomen?

De bedoeling is dat betrokkenen bij calamiteiten van gedachte wisselen over relevante onderwerpen zoals als risicoanalyse, zelfredzaamheid en crisiscommunicatie. Met als doel om de samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden, politie, brandweer en hulporganisaties te verbeteren.

Ahoy Rotterdam heeft ervaring in het organiseren van industriële vakbeurzen. Beursmanager Erik Takes: “Ahoy Rotterdam bevindt zich in een industriële omgeving, waardoor de organisatie van industriële vakbeurzen een logisch gevolg is. Diezelfde omgeving kent een hoge risicofactor voor calamiteiten, vandaar het idee voor Emergency Expo".

Uiteraard in de eerste plaats bestemd voor de Nederlandse markt, maar doordat Rotterdam niet al te ver van de grens ligt, ook best haalbaar voor Belgische belangstellenden.


ACHTERGROND
Emergency Expo, Ahoy Rotterdam, 8, 9 en 10 april 2014.