Belgische Syensqo site draait op 100% hernieuwbare energie

Syensqo’s productie-eenheid in het Antwerpse Kallo-Beveren is koolstofneutraal en draait uitsluitend op hernieuwbare energie. Op deze site worden verbindingen voor Specialty Polymer Ryton polyfenyleensulfide (PPS) geproduceerd.

Trefwoorden: #compounds, #energie, #hernieuwbaar, #productie, #Solvay, #Syensqo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Syensqo )

ENGINEERINGNET.BE - De transitie kadert binnen de duurzaamheidsstrategie One Planet van Syensqo om de scope 1 en 2 emissies met 40% te verminderen tegen 2030.

Johan Van Vlierberghe, Kallo-Beveren site manager bij Syensqo: “Het gebruik van duurzame energie voor onze activiteiten is een eerste stap in het wereldwijde engagement om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn."

Deze mijlpaal werd bereikt in samenwerking met Katoen Natie, een wereldwijde leverancier van logistieke en toegepaste engineering oplossingen, die de activiteiten op de site in Kallo faciliteert.

Het inzetten van hernieuwbare energie reduceert eveneens de totale CO2-voetafdruk van Ryton PPS-compounds, die hun waarde hebben bewezen in een groot aantal veeleisende toepassingen in de auto-, consumenten- en industriële sector.

Syensqo ontstond vorig jaar na een splitsing van Solvay in twee aparte bedrijfsentiteiten.