Research in Flight overgenomen door Altair

Hun software voor computationele vloeistofdynamica (CFD) FlightStream wordt gebruikt in de lucht-, ruimtevaart- en defensiesector. Maar ook in toenemende mate voor maritieme-, energie-, maakindustrie- en automobieltoepassingen.

Trefwoorden: #aerodynamisch, #Altair, #overname, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Research in Flight )

ENGINEERINGNET.BE - FlightStream van Research in Flight staat bekend als een gebruiksvriendelijke en krachtige ‘flow solver’, die de kloof overbrugt tussen nauwkeurige CFD-simulaties en de behoeften van ontwerpers en ingenieurs.

De combinatie van hoge rekensnelheden, lage hardware-voetafdruk, eenvoudig te gebruiken interface en robuuste aerodynamische solver, maken het een waardevolle tool voor snelle ontwerpiteraties.

Zowel in de beginfase als voor diepgaande aerodynamische studies voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, defensiesector en andere markten.

De software kan subsonische tot supersonische stromen vastleggen, inclusief samendrukbare effecten en oppervlaktewervelingen. Het benut daarvoor de krachtige functionaliteit van ‘panel method flow solvers’ en verbetert deze met moderne computertechnologie.

Het maakt een snelle analyse van onconventionele vliegtuigen mogelijk, met behulp van unieke oppervlaktewervelingen, het scheiden van luchtstromen en stroperige analysecapaciteit. Zowel voor aangedreven als niet-aangedreven configuraties. 

Het ondersteunt ook de modellering van grenslagen, zodat gebruikers stroperige effecten kunnen meenemen met een detailniveau dat ongebruikelijk is in traditionele panel method flow solvers.

Deze integratie maakt een veel uitgebreidere analyse van de aerodynamische prestaties mogelijk en biedt inzichten die cruciaal zijn de ontwerpoptimalisatie.