Droneport sluit zich aan bij Electric Flying connection

DronePort Sint-Truiden wordt hiermee het eerste Belgische lid van de Electric Flying Connection (EFC). Deze samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van elektrische vliegtechnologie en duurzame luchtvaartpraktijken.

Trefwoorden: #drone, #droneport, #luchtvaart, #testen, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: EFC - Arnoud Raeven )

ENGINEERINGNET.BE - DronePort, een 30 hectare groot industriepark voor innovatieve luchtvaartbedrijven, biedt een uniek platform en proeftuin voor bedrijven binnen de luchtvaart- en drone-industrie.

De proeftuin voor CO2-vrije, geautomatiseerde en autonome Advanced & Urban Air Mobility biedt ultramoderne testfaciliteiten met gescheiden luchtruim. Dit stelt bedrijven in staat nieuwe toepassingen te testen, demonstreren en continu te gebruiken.

DronePort wordt beheerd door Limburg Regional Airport in samenwerking met de Belgische Burgerluchtvaartautoriteit (BCAA) en garandeert veilige operaties met gespecialiseerde testterreinen voor opkomende luchtvaarttechnologieën.

Door toe te treden tot de EFC, voegt het zich bij meer dan 50 leden die een breed scala aan bedrijven vertegenwoordigen in het ecosysteem van elektrisch vliegen.

Deze leden omvatten luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten van elektrische en hybride-elektrische vliegtuigen en onderdelen, vliegscholen, organisaties die oplaadinfrastructuur ontwikkelen en luchthavens.

Het hoofddoel van de EFC is om verbindingen te smeden tussen de belangrijkste spelers in de waardeketen en zo de duurzaamheid van luchttransport te bevorderen.