Carrier Rental Systems ontzorgt Maintenance Manager

Voor HVAC hoeft Carrier, als vooraanstaande fabrikant, geen introductie meer. Binnen haar totaalservice biedt ze met haar afdeling Carrier Rental Systems een brede waaier aan oplossingen voor tijdelijke installaties voor koeling en verwarming.

Trefwoorden: #Carrier, #HVAC, #installatie, #onderhoud, #rental

Lees verder

Partner Info

( Foto: Carrier Rental Systems )

ENGINEERINGNET.BE - In ons land opereert Carrier Rental Systems vanuit Dilbeek.

“Carrier heeft een professionele visie op het HVAC-totaalplaatje en is een volwaardige gesprekspartner – met een sterke adviserende rol – voor de Maintenance Manager”, aldus Jori Beukman, sinds eind vorig jaar Sales Manager Rental Benelux bij Carrier.

Carrier Rental Systems verzekert een 24/7 service, het jaar rond, en kan dus ook in noodgevallen snel inspringen. Het team van experten bestrijkt het hele land, en kan, in overleg met de klant, een gepaste oplossing voorstellen op basis van een analyse ter plaatse. Met een ruime voorraad aan toestellen opereert Carrier Rental Systems vanuit een centraal magazijn van 10.000 m2 in Utrecht, met een tweede vestiging in Dilbeek – nvdr zie verder.

De firma kan zowel verhuur op lange als op korte termijn voorstellen. Het toepassingsgebied bestrijkt verschillende sectoren. Een eerste is de industrie. Sommige activiteiten kennen plotse pieken en dalen, of volgen een seizoensritme. Het is dan van belang dat de HVAC-installatie soepel kan inspelen op die schommelingen, met telkens de aangepaste capaciteit. Zo zijn er systemen voor de voedings- en landbouwindustrie, petrochemie, farma, datacenters, productiebedrijven en de bouw.

Ook in de dienstensector zijn er toepassingen. In vele gevallen moet het thermisch comfort altijd verzekerd blijven, denk maar aan zorginstellingen. Carrier Rental Systems heeft dan de juiste oplossingen, bijv. om defecten of plotse piekperiodes te overbruggen. Of het nu gaat om zorginstellingen, geklimatiseerde opslag, onderwijs of horeca,

Carrier Rental Systems kan het gewenste binnenklimaat garanderen. Evenementen zijn het toepassingsgebied voor huuroplossingen bij uitstek. Denk aan festivals, beursgebouwen, tijdelijke shows of voorstellingen in hotels of andere bijzondere locaties.

“De monteurs van Carrier Rental Systems kunnen ook beroep doen op de knowhow van hun collega’s van Carrier New Equipment en Carrier Service” (Foto: Carrier Rental Systems)

Breed assortiment
Als onderdeel van de Carrier groep, kan Carrier Rental Systems putten uit het brede assortiment van deze constructeur, zowel voor verwarming, koeling als luchtbehandeling. Voor verwarming zijn er bijvoorbeeld omkeerbare warmtepompen van 8 tot 270 kW, dieselgestookte olie kachels (25 tot 400 kW) en mobiele stookplaatsen op elektriciteit, gas of stookolie.

Dit gamma gaat van 20 tot 2.000 kW, met watertemperaturen tot 90°C. Inzake koeling en luchtbehandeling zijn er de mobiele airconditioners (3 tot 27 kW). Deze kunnen ook de luchtvochtigheid verminderen. Voor grotere toepassingen zijn er chillers van 8 tot 500 kW. Daarnaast zijn er compacte rooftops van 30 tot 50 kW, en luchtbehandelingskasten met debieten van 1.600 tot 20.000 m3/h.

Deze laatste kunnen gecombineerd worden met chillers. Carrier Rental Systems levert niet alleen de toestellen, maar ook alle accessoires (buffervaten, hydraulische aansluitingen, leidingen….). Gecombineerd met de technische ondersteuning op de werf biedt Carrier Rental Systems zo een totaaloplossing aan.

Bouwstenen op maat van project
Sinds vele jaren heeft Carrier in Dilbeek – bij Brussel – de uitvalsbasis voor haar divisies Carrier New Equipment en Carrier Service op de Belgische markt. De Rental afdeling – voorheen Klimarent – maakte onlangs als Carrier Rental Systems een commerciële doorstart, eveneens vanuit het pand in Dilbeek. Operationele en logistieke zaken (facturatie, marketing etc) worden behartigd vanuit het Carrier Rental Systems Benelux hoofdkwartier in Nieuwegein (Utrecht).

“De Belgische markt biedt voor Carrier Rental Systems een enorm potentieel. We willen in eerste instantie een stevige commerciële uitvalsbasis uitbouwen”, zegt Jori Beukman van Carrier Rental Systems Benelux hoofdkwartier.

“Ons succes op de Nederlandse markt vloeit voort uit de combinatie van een aantal essentiële elementen. Er is in de eerste plaats de klantgerichtheid. Wat zijn de specifieke klimaatbehoeften en eisen van de klant? Elk project vraagt een oplossing op maat en is een combinatie van bouwstenen, telkens anders opgebouwd: van een grote koelinstallatie, inclusief slangen, pompen, kabels etc. tot kleinere installaties (warmtepompen, chillers) en alles er tussenin. We spelen snel en flexibel in op de specifieke behoeften van de klant, afhankelijk van seizoen, locatie etc”, zegt Jori.

“Hiervoor beschikt Carrier Rental Systems Benelux over de juiste organisatie en hoogkwalitatieve, betrouwbare en energiezuinige apparatuur en machines. Een andere troef zijn onze eigen monteurs die ook beroep kunnen doen op de knowhow van hun collega’s van Carrier New Equipment en Carrier Service.”

“Met de verschillende divisies van Carrier en de toevoeging van Rental Systems kunnen wij facility managers ook op de Belgische markt een full lifecycle aanbieden”, zegt Jori Beukman.

Full lifecycle aanbod
Op de Nederlandse markt klinkt de naam van Carrier Rental Systems reeds vertrouwd in de oren bij heel wat Maintenance managers. “Een technisch probleem moet snel worden opgelost. Klimaatsystemen moeten ongestoord kunnen functioneren. Carrier Rental Systems zorgt ervoor dat de Maintenance Manager volledig wordt ontzorgd. De toegenomen aandacht voor duurzaamheid vraagt om milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen. Slimme gebouwen zijn een hot topic”, zegt Beukman.

“Met de verschillende divisies van Carrier en de toevoeging van Rental Systems kunnen wij Maintenance managers een full lifecycle aanbieden. Om het even of het over de service en onderhoud aan een bestaande Carrier-installatie of tijdelijke verhuur gaat. Onze drie divisies werken zeer nauw samen. Ook klanten met apparatuur van een andere fabrikant kunnen – in geval van een panne – bij ons terecht om een machine te huren.”

Mix van ervaring en frisse blik
In essentie verschilt de Belgische markt niet van de Nederlandse. Een defecte installatie moet zo snel mogelijk hersteld worden. De benadering van de markt is wel anders. “Momenteel zijn we nog te weinig zichtbaar op de Belgische markt. We willen weten wat deze markt triggert, welke opportuniteiten zich aanbieden”, zegt Beukman.

“Carrier Rental Systems kan enkel groeien met lokaal verankerde mensen. Onze 2 nieuwe Belgische Accountmanagers combineren ervaring en expertise en een jonge, frisse blik. De senior sales, met kennis van de sector en sinds meer dan 20 jaar in dienst bij Carrier, heeft een verticale stap richting onze rental business gezet. Onze junior sales combineert een commerciële achtergrond – en enkele jaren ervaring in een technische omgeving – en affiniteit met techniek. Wat Maintenance Management en het ontzorgen van klanten betreft, werken wij in de Benelux met korte lijnen en maken gebruik van elkaars expertise.”

Stevige backbone
De nieuwe Accountmanagers richten zich vooral tot Maintenance managers, installateurs HVAC, industriële bedrijven en ziekenhuizen (ondernemingen waarbij klimatisering een onderdeel uitmaakt van het productieproces). Ook de kantorenmarkt – waar slimme gebouwen een voorname trend zijn – biedt heel wat potentieel. “De Belgische markt telt enkele sterke spelers in de rental business. Carrier Rental Systems maakt evenwel deel uit van een internationale, innovatiegedreven groep, met productie-eenheden in Europa en Europees HQ in Frankrijk. We kunnen dus terugvallen op een stevige backbone”, besluit Jori Beukman.

www.carrier.be/verhuur