STEMfluencers inspireren 10.000 leerlingen voor STEM

Na drie schooljaren waarin zo’n 230 STEMfluencers uit chemie en farma 400 gastlessen hebben gegeven in de eerste graad van het secundair onderwijs, konden 10.000 leerlingen voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) geïnspireerd worden.

Trefwoorden: #engineering, #influencer, #mathematics, #science, #STEM, #technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Nog tot en met 31 mei van dit schooljaar geven bijna 100 STEMfluencers, jonge ingenieurs, technici en wetenschappers uit meer dan 30 verschillende chemie- en farmabedrijven, zowat 130 gastlessen in scholen in heel Vlaanderen.

Ze zullen op die manier meer dan 3.500  meisjes en jongens inspireren voor de vele uiteenlopende mogelijkheden die STEM-studies- en beroepen te bieden hebben.

Samen met de STEMfluencers-edities van de voorbije twee schooljaren komt het totaal zo op meer dan 10.000 bereikte leerlingen.

En dat is nodig omdat studies uitwijzen dat nog altijd te weinig meisjes en jongens voor een technische of wetenschappelijke studierichting kiezen.

Door met passie te vertellen over hun studies en hoe ze die STEM-skills vandaag in hun job gebruiken, willen STEMfluencers meer jongeren enthousiast maken voor chemie en wetenschap, voor techniek en technologie.

STEMfluencers is een onderwijsinitiatief van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences.