Yokogawa heeft BaxEnergy overgenomen

Yokogawa Electric Corporation heeft BaxEnergy, een leverancier van oplossingen voor het beheer van hernieuwbare energie (REMS), overgenomen en zal hun beproefde reeks oplossingen ter beschikking kunnen stellen aan wereldwijde eigenaren van energieactiva.

Trefwoorden: #beheer, #energie, #overname, #systemen, #Yokogawa

Lees verder

Nieuws

( Foto: BaxEnergy )

ENGINEERINGNET.BE - Energiebedrijven die wind-, zonne-, waterkracht-, geothermische en andere soorten hernieuwbare energie­opwek­kings­instal­laties exploiteren, moeten de winstgevendheid van deze activiteiten garanderen door de output van elk bedrijfsmiddel te maximaliseren en het onderhoud efficiënt uit te voeren.

BaxEnergy (opgericht in 2010) biedt hiervoor flexibele en schaalbare REMS, die kunnen worden geïmplementeerd zonder dat er wijzigingen nodig zijn in de belangrijkste IT- en bedrijfssystemen.

De oplossingen hebben de unieke mogelijkheid om het beheer van een grote verscheidenheid aan hernieuwbare energieopwekkingsinstallaties te integreren.

Ze kunnen gegevens analyseren van turbines, omvormers en andere soorten energieopwekkingsapparatuur van veel verschillende fabrikanten om de efficiëntie van de energieopwekking te verbeteren.

Deze oplossingen hebben aangetoond dat ze de beschikbaarheid van centrales met wel 10% kunnen verbeteren. Door het beheer van gegevens in een cloudomgeving te integreren, stellen de oplossingen klanten in staat om aangepaste KPI- en alarminformatie te bekijken op allerlei apparaten.

Hierdoor krijgen ze de informatie die ze nodig hebben om snel beslissingen te nemen die een directe impact hebben op de inkomsten en het capaciteitsgebruik.