Programmeerbare LED-balk voorkomt verkeersproblemen bij Ardo

Op de site van Ardo in Koolskamp rijden dagelijks 10-tallen vrachtwagens op en af. Bij de aanleg van een nieuwe parking moesten gevaarlijke verkeersproblemen voorkomen worden wanneer meerdere vrachtwagens tegelijk zouden rondrijden op de site.

Trefwoorden: #fotocel, #LED, #Multiprox, #Turck, #verkeer, #vrachtwagen parking

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Turck Multiprox )

ENGINEERINGNET.BE - Turck Multiprox zorgde met een LED-balk voor een eenvoudige, maar efficiënte oplossing. Niet de enkel de hardware, maar ook het programmeerwerk was hier de sleutel.

Problemen voorkomen
Bij het uittekenen van de nieuwe parking wou men twee problemen voorkomen. Doordat de manoeuvreerruimte op de site niet onbeperkt is, wou men vermijden dat vrachtwagens voor gevaarlijke verkeerssituaties zouden zorgen.

Daarnaast zijn het vaak buitenlandse chauffeurs die noch Nederlands, Frans of Engels kunnen lezen. Er moest dus een oplossing worden gevonden om aan deze chauffeurs duidelijk te maken wanneer ze de site mogen oprijden en hoe lang ze hiervoor moesten wachten. Een klassiek rood-groen stoplicht was dus niet voldoende.

Tijdens een bezoek van Bart Baert, Sales Manager van Turck Multiprox, bracht Bart Nollet van de Engineering-afdeling van ARDO dit probleem terloops ter sprake. Doordat Banner Engineering, de partner van Turck voor fotocellen, veiligheidsmateriaal, ook over een uitgebreid gamma van robuuste en multifunctionele LED-signaallampen beschikt, was het niet lang zoeken naar een geschikte oplossing.

De WLS27 is een robuuste multicolor LED-balk voor outdoor gebruik, die zeer helder oplicht en dus ook bij fel zonlicht duidelijk zichtbaar is. 
Om aan de chauffeurs op een taalonafhankelijke manier duidelijk te maken hoe lang ze nog moeten wachten werd de LED-balk gekoppeld op een TBEN-S2-4IOL van Turck.

Deze multiprotocol I/O-module met 4 IO-Link master-kanalen kan worden gebruikt als Profinet-, EtherNet/IP™ of Modbus TCP slave, wat voor een grote flexibiliteit zorgt. Standaard zijn alle Ethernet-modules van Turck uitgerust met ARGEE.

Dit is een eenvoudige en gratis programmeeromgeving die van de I/O-modules stand-alone logische controllers maakt. Hiermee kunnen voorwaarden en acties op een eenvoudige manier worden geprogrammeerd zonder software-installatie.

Eenvoudige, maar efficiënte oplossing dankzij ARGEE
ARGEE heeft standaardtimers ter beschikking, maar Bart Nollet wou een stap verder gaan en het tempo waarmee de rode LED's verdwijnen laten afhangen van de nog resterende wachttijd. Daarom werd door System Engineering van Turck Multiprox een dynamische timer geprogrammeerd die het gebruik van de LED-balk nog intuïtiever maakt.

Daarnaast staat de TBEN-module ook in communicatie met het lokale parkeersysteem. Dit geeft door of er al dan niet verkeer aanwezig is op de parking en of er een aanvraag is gekomen om de slagboom te openen. Op basis van deze informatie kan in ARGEE beslist worden hoe de LED-balk moet worden aangestuurd en of de slagboom al dan niet geopend mag worden.

Bart Nollet : “Wij zijn heel tevreden over de oplossing van Turck Multiprox. Amper twee maanden nadat we het probleem besproken hadden, was de oplossing al operationeel, met dank aan de System Engineers van Turck Multiprox. Het feit dat we sindsdien geen enkele opmerking van een buitenlandse chauffeur te horen kregen en er geen enkele gevaarlijke situatie ontstaan was, is het bewijs dat het systeem perfect werkt.”

Klik hier voor meer informatie >>