Belgisch Solar Team onthult efficiëntste zonnewagen ooit

Door het uitwerken van een digital twin van de wagen, optimalisatie van de motor- en batterijkoeling en het toevoegen van vortex generatoren werd de al zeer performante Infinite de efficiënste zonnewagen ooit gebouwd.

Trefwoorden: #aërodynamica, #race, #solar team, #student, #zonnewagen efficiënt

Lees verder

Techniek

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De studenten van de KU Leuven innoveerden hun zonnewagen, die in oktober 2023 wereldkampioen werd, om hiermee de meest extreme Solar Challenge ter wereld te winnen.

In september zullen de studenten deelnemen aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld in Zuid-Afrika. Hier zullen ze te maken krijgen met grote hoogteverschillen, drukke steden en uitzonderlijke weersomstandigheden.

Door het uitwerken van een 'digital twin' van de zonnewagen kunnen de studenten de volledige zonnewagen digitaal in en uit elkaar halen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten op het vlak van mogelijke winsten en strategieën.

Daarnaast zagen de studenten dat er grote winsten te behalen zijn met het verbeteren van motor- en batterijkoeling. Tot slot werd er ook gekeken naar de aerodynamica van de zonnewagen en slaagden ze erin hier kleine winsten te behalen met behulp van vortexgeneratoren.