Amerikaanse e-tractorenfabrikant plant Vlaamse uitvalsbasis

De Californische producent van elektrische zelfrijdende tractoren Monarch heeft besloten om Vlaanderen als uitvalsbasis te gebruiken voor haar Europese activiteiten, dankzij een investeringsronde van 123 miljoen euro.

Trefwoorden: #autonoom, #elektrisch, #landbouw, #PMV, #tractor, #zelfrijdend

Lees verder

Nieuws

( Foto: Monarch )

ENGINEERINGNET.BE - De compacte tractoren van Monarch zijn ontwikkeld voor specifieke landbouwtoepassingen zoals de druiventeelt of boomgaarden.

Autonoom rijden wordt vaak geassocieerd met personenvervoer, maar is eigenlijk eenvoudiger toepasbaar in de landbouw: de snelheden zijn er lager, de omgeving voorspelbaarder en er is minder interactie met andere personen en voertuigen.

Uiterst nauwkeurige gps-infrastructuur, sensoren en camera’s zorgen ervoor dat een autonome tractor dag en nacht kan opereren in stoffige of modderige omstandigheden.

Om haar internationale groeiplan te realiseren maakte het bedrijf gebruik van een investeringsronde van 123 miljoen euro waarin o.a. PMV, het Welvaartsfonds en de op landbouw- en voedingstechnologie gerichte investeerder Astanor participeren, naast bestaande aandeelhouders als CNH Industrial en het Taiwaneese Foxconn.

In september zal Monarch in Vlaanderen haar Europese ambities toelichten en haar Vlaamse activiteiten bekendmaken.