bp wordt aandelenpartner en ontwikkelaar in HYPORT Duqm-project

Het bedrijf zal een belang van 49% verwerven, terwijl OQ en DEME elk een belang van 25,5% in de projectvennootschap zullen behouden. bp kan hierdoor deelnemen aan het groene waterstofproject in Oman.

Trefwoorden: #DEME, #Oman, #project, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - HYPORT Duqm wordt ontwikkeld op een terrein van 150 km² in de speciale economische zone van Duqm in Oman.

De productie van groene waterstof tot groene ammoniak zal worden aangedreven door zowel wind- als zonne-energie, met een gecombineerde capaciteit van ongeveer 1,3 GW in fase 1 en mogelijk meer dan 2,7 GW na voltooiing van fase 2.

Het downstreamoperatieplan moet volledig worden geïntegreerd met de ultramoderne infrastructuur in de haven van Duqm om groene moleculen te verwerken voor export naar Europese en Aziatische markten.

Momenteel bevindt het project zich in de pre-front-end engineering ontwerpfase en de commerciële exploitatie is gepland voor 2030-2031.

In juni 2023 ondertekenden DEME en zijn ontwikkelingspartner OQ, een energiegroep in Oman, een projectontwikkelingsovereenkomst met Hydrom.