Strategische samenwerking tussen Sick en Endress+Hauser

Beide technologiebedrijven zullen een joint venture oprichten en hun expertise bundelen om een nog gevarieerder aanbod aan oplossingen voor klanten en het koolstofvrij maken van de procesindustrie te kunnen bieden.

Trefwoorden: #automatisering, #Endress+Hauser, #joint venture, #proces, #Sick

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sick )

ENGINEERINGNET.BE - De Duitse leverancier van sensoroplossingen Sick en de Zwitserse specialist in meetoplossingen Endress+Hauser hebben een contract getekend voor een strategisch partnerschap in procesautomatisering.

De energietransitie vraagt om nieuwe technologische oplossingen voor de decarbonisatie van de procesindustrie, iets waar de twee bedrijven naar streven door hun krachten te bundelen.

Het strategische partnerschap heeft de bedoeling om klanten betere ondersteuning te bieden en hen te begeleiden bij de duurzame transformatie van de procesindustrie.

De samenwerking omvat de oprichting van een joint venture die de procesgerelateerde oplossingen voor decarbonisatie zal versterken en uitbreiden.

Als de joint venture wordt goedgekeurd door de antitrustautoriteiten, zal deze rond de jaarwisseling van 2024/2025 van start gaan.

Op de foto: Dr. Mats Gökstorp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sick (links), en Peter Selders, CEO van de Endress+Hauser Groep.