Schneider Electric en GR3N pakken plastic recycling aan

Schneider Electric is een samenwerking aangegaan met GR3N, een chemische recycler van polyethyleentereftalaat (PET), om het eerste open automatiseringssysteem te creëren voor de geavanceerde plastic recyclingindustrie.

Trefwoorden: #PET, #plastic, #proces, #recycleren, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Omdat 50% van het wereldwijde plastic afval op stortplaatsen terechtkomt en slechts 9% wordt gerecycled, ontwikkelde GR3N MADE, een microgolfondersteunde depolymerisatie-oplossing.

Dit nieuwe proces breekt PET af in zijn chemische bouwstenen, die opnieuw kunnen worden gecombineerd om nieuwe PET-pellets te maken met een uitstekende kwaliteit voor verpakking en textiel.

De technologie is gebaseerd op alkalische hydrolyse en kan een grotere hoeveelheid onzuiverheden verwerken dan de bestaande. ​

Dit voorjaar werd deze technologie en de kracht van de open automatiseringstechnologie van Schneider Electric voorgesteld op de demonstratielocatie in Italië.

De eerste MADE-fabriek zal naar verwachting in Spanje worden gerealiseerd, met een verwachte capaciteit van meer dan 40.000 ton verwerkt PET-afval per jaar.