Belgisch Solar Team wint Sasol Solar Challenge 2024

Het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven maakt zijn droom waar en wint de Sasol Solar Challenge. Voor het team was het de ontbrekende overwinning nadat ze in oktober vorig jaar zich tot wereldkampioen kroonden.

Trefwoorden: #race, #Sasol Solar Challenge, #Solar Team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De Sasol Solar Challenge wordt bestempeld als de meest extreme zonnewagenwedstrijd door de grote hoogteverschillen, het hectische verkeer, de wisselende weersomstandigheden en de duur van de wedstrijd.

De wedstrijd duurt acht dagen en de zonnewagen legt meer dan 4000 kilometer af. Dit is zowel voor de zonnewagen als het team een stevige beproeving.

De eerste vier dagen waren een echte nek-aan-nekrace. De teams speelden haasje-over met elkaar. De Leuvense studenten kregen ook te kampen met wat technische problemen.

Op dag vijf pakten de Belgen uit: ze reden 703 kilometer en zetten daarmee in primeur een dagrecord neer. De studenten pakten hiermee de leiderspositie.

Voor de slotetappe moesten de teams nog enkele steile hellingen beklimmen en het druk verkeer onderweg naar Kaapstad trotseren. De ingenieursstudenten voltooiden deze uitdagende etappe vlot.