Jan Remeysen is nieuwe voorzitter van essenscia

Het bestuursorgaan van essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, heeft Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen, aangesteld als nieuwe voorzitter als opvolger van Hans Casier (Ineos).

Trefwoorden: #BASF, #essenscia, #Ineos, #voorzitter

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Afgestudeerd als doctor in de chemie aan de KU Leuven, ging Remeysen in 1996 op de milieudienst van BASF Antwerpen aan de slag.

Vervolgens gaf hij als Vice-President leiding aan de afdeling EHS (Environment, Health, Safety) en de productie-afdelingen voor polyamiden en isocyanaten.

Tussen 2010 en 2014 leidde hij vanuit de BASF-hoofdzetel in het Duitse Ludwigshafen een internationaal ‘Operational Excellence’-project dat BASF-productielocaties over de hele wereld omvatte.

Sinds 2020 is hij CEO van BASF Antwerpen, de grootste chemieproductiesite van het land met 3.700 medewerkers en de op een na grootste productielocatie van de BASF-groep in de wereld.

Remeysen heeft ook bestuursfuncties bij onder meer Voka, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de Antwerp Management School (AMS), opleidingscentrum ACTA en de Benelux Business Roundtable.

Als nieuwe voorzitter van essenscia heeft hij de ambitie om het grote economische, maatschappelijke en strategische belang van de chemie, kunststoffen, farma en biotech in ons land nog duidelijker te maken bij zowel de politiek als het bredere publiek.