Schneider Electric behaalt IEC 62443-4-2 SL2-certificering

Het EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3)-platform van Schneider Electric heeft een nieuwe en hogere cybersecurity-certificering behaald, de eerste netwerkkaart met een IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2)-certificering van de IEC.

Trefwoorden: #beveiliging, #certificering, #netwerk, #Schneider Electric

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - TÜV Rheinland, een van 's werelds grootste en toonaangevende testorganisaties, heeft het NMC3-platform onafhankelijk gecertificeerd. ​ ​

Deze nieuwe en hogere cybersecurity-certificering toont dat Schneider Electric voorop loopt als het gaat om veilige bedrijfsactiviteiten en een betere bescherming tegen cyberdreigingen.

SL2-certificering stelt strengere eisen en biedt een hogere veiligheidsweerbaarheid dan de SL1-certificering die vorig jaar werd behaald. ​ ​

Daarnaast werd het bedrijf gecertificeerd als ISASecure Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA)-compliant. Dit geldt ook voor de cybersecurity-processen die gebruikt worden om producten te ontwikkelen, waaronder de NMC3.

De NMC3 is ingebouwd in hun meeste EcoStruxure IT DCIM-producten en biedt een solide, op afstand toegankelijke beheertoepassing via het netwerk voor kritieke stroom- en koelinfrastructuur.