• 19/06/2012

EU-OSHA-campagne: 'Samen sterk voor preventie'

Het EU-OSHA maakte vandaag de eerste groep van 57 Europese campagnepartners bekend van zijn campagne: 'Samen sterk voor preventie' in het kader van 'Een gezonde werkplek 2012-2013'.

Trefwoorden: #EU-OSHA, #veiligheidspreventie

Lees verder

Nieuws

( Foto: EU-OSHA )

ENGINEERINGNET -- De 57 campagnepartners vertegenwoordigen een breed scala aan organisaties, waaronder Europese sociale partners - zowel beroeps- als sectororganisaties - multinationale ondernemingen en pan-Europese organisaties zonder winstoogmerk uit allerlei sectoren.

De geselecteerde campagnepartners hechten veel waarde aan het thema van de campagne voor 2012-2013, "Samen sterk voor preventie".

De campagne stimuleert managers, werknemers, hun vertegenwoordigers en andere belanghebbenden om samen te werken aan de vermindering van risico's op het werk. Veel bedrijven zijn van mening dat een gezonde en veilige werkplek onlosmakelijk verbonden is met economisch succes en een duurzame toekomst.

Ook zijn ze bereid deze thema's een centrale plaats te geven in hun bedrijfsstrategie opdat ze beter kunnen aanpakken.

'We zijn buitengewoon verheugd dat we meer dan vijftig officiële campagnepartners uit alle sectoren kunnen verwelkomen, die vastberaden zijn om samen aan risicopreventie te werken', aldus Christa Sedlatschek, directeur van EU-OSHA.

Campagnepartner zijn biedt tastbare voordelen, die verder gaan dan meer publiciteit en netwerkmogelijkheden alleen.

Pirelli bijvoorbeeld is erin geslaagd ideeën uit eerdere campagnes te integreren in hun scholingsactiviteiten en heeft daarbij leidinggevenden en werknemers in de verhandelingsketen weten te bereiken. Daardoor is hun onderhoudsletsel sinds 2008 met circa 30% gedaald.

Europese en internationale organisaties en bedrijven worden nu uitgenodigd zich voor de tweede ronde van het Europese campagnepartnerschap in te schrijven. De inschrijving sluit op 25 oktober 2012.

De resultaten worden aan het eind van het jaar bekendgemaakt. Inschrijvingen kunnen worden geregistreerd via de campagnewebsite.

Klik hier voor meer informatie over de officiële Europese campagnepartners voor 2012-2013.

Er is ook een nieuwe video verschenen waarin Europese en internationale organisaties worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij de campagne "Een gezonde werkplek".

De video bevat voorbeelden van succesvolle samenwerking tussen leidinggevenden en werknemers; daarbij leggen de verantwoordelijke eurocommissaris en de directeur van EU-OSHA uit waarom samenwerken aan risicopreventie "Goed voor jou en goed voor de zaak" is. Klik hier om de video te bekijken.


(GL)