• 21/06/2012

Grontmij, uniek in het landschap van ingenieursbureaus

Veel mensen kennen Grontmij van bekende projecten zoals de Oosterweelverbinding, de spoorwegtunnel Schuman-Josaphat, of het eigen energieneutrale kantoorgebouw.

Lees verder

Productnieuws

Maar Grontmij heeft nog zoveel meer te bieden. We zijn als ingenieursbureau ook erg actief in duurzame projecten voor onze industriële klanten.

Nu de Belgische entiteiten van Grontmij sinds 1 januari 2012 onder 1 dak zijn gebracht en het vroegere Grontmij Industry de kern vormt van de businesslijn Industry, Water & Energy, komt alles echt samen.

Met de toevoeging van onze diensten voor water, energie, milieu en bodem is de cirkel rond. Klanten genieten van gigantische mogelijkheden tot synergie, omdat we de hele batterij aan diensten die ze nodig hebben voor water-, milieu- en energievraagstukken op hun site kunnen inzetten.

Enerzijds bieden we vanuit één organisatie alle specifieke diensten aan. Anderzijds kunnen we voor onze industriële projecten op zeer vlotte wijze een beroep doen op experten voor beleidsadvies en consulting, die op een hoog expertiseniveau werken.

Omgekeerd komen ook de tonnen aan engineeringervaring aan bod in water- en energieprojecten. Denk daarbij aan piping in een waterzuivering of biomassacentrale of de netkoppeling van windenergieprojecten. We kunnen alle projectfasen volledig in-house uitwerken.

De consultants en specialisten van Water & Energy volgen niet enkel de trends en evoluties binnen hun expertisegebied op de voet. Ze bedenken ook zelf innovaties, zodat bijvoorbeeld afvalwater als grondstof gebruikt wordt, slibhoeveelheden beperkt worden, er energie-efficiënte concepten zijn, restwarmte maximaal ingezet wordt, ...

Ook de ingenieurs en technici, gespecialiseerd in industriële projecten, werken inventief met nieuwe technologieën.

Om maar enkele voorbeelden te noemen: in de procestechnologie werken we intensief samen met EVAL Europe rondom energierecuperatie, in de metaalindustrie met Umicore voor de recyclage-installatie voor recuperatie van edele metalen, in de biochemie met Bio Base Europe voor de Pilot Plant die op 11 juni officieel ingehuldigd wordt.

Al onze klanten besteden bijzonder veel aandacht aan alles wat met water, energie, milieu en bodem op hun site te maken heeft. En wij helpen hen daarbij: van advies, projectmanagement, multidisciplinaire engineering, procurement en constructiemanagement tot consulting en beleidsadvies.

Dit voor zowel industriële projecten, als voor water- en energieprojecten. Deze geïntegreerde dienstverlening maakt ons uniek in het landschap van de ingenieursbureaus.

Boeiend werk voor een leefbare wereld
Grontmij is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die gepassioneerd willen meewerken aan de maatschappij van de toekomst en een duurzame industrie.

Ook binnen de businesslijn Industry, Water & Energy zijn er momenteel 30 vacatures voor ingenieurs, technici en consultants.

De industriële, energie- en waterprojecten die door de 300 medewerkers van deze businesslijn gerealiseerd worden, dragen daartoe bij.

We zorgen voor consulting, projectmanagement en engineering voor sectoren zoals de biotechnologie, chemie en petrochemie, energieproductie, -transmissie en -distributie, de farmaceutische industrie, ferro- en non-ferro, manufacturing, olie en gas, voeding, bedrijfsgebouwen en bedrijfsuitrusting en waterbedrijven. We geven ook beleidsadvies en consulting voor milieu, energie en duurzaamheid.

Er zijn tientallen redenen om bij ons aan de slag te gaan. De jobs zijn uitdagend en gevarieerd. Mensen staan centraal, de sfeer is open en informeel. Je krijgt continu opleiding en begeleiding op maat. Je leeft je creatief uit in de speeltuin van de technologie. Er is ruimte voor initiatief en je eigen inbreng telt.

Je krijgt de nodige verantwoordelijkheden en doorgroeikansen. En niet te vergeten: onze arbeidsvoorwaarden zijn interessant!

Maar er is meer. Samen werken we aan de maatschappij van de toekomst. We ontwerpen immers duurzame plannen en projecten. Bij ons werken professionals met passie voor hun vakgebied en hun leefwereld.


Duik in ons vacatureaanbod op www.grontmij.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Grontmij



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.