• 26/06/2012

Studenten TU Delft onthullen schone race-auto

Onlangs hebben studenten van Forze, het waterstofraceteam van de TU Delft, op het Spuiplein hun nieuwe race-auto onthuld.

Trefwoorden: #formula Student, #Forze V, #TU Delft, #waterstof

Lees verder

research

( Foto: TU Delft door Charlie van der Schoor )

ENGINEERINGNET.NL -- De Forze V rijdt op waterstof en heeft dus als enige uitstoot puur water. Over enkele weken vertrekt het team naar Engeland om het daar tijdens de Formula Student-wedstrijd als enige waterstofauto op te nemen tegen ruim honderd andere auto’s van studententeams van over de hele wereld.

De auto is voorzien van een brandstofcel waarin waterstof en zuurstof worden omgezet in elektrische energie. De Forze V heeft 50% meer vermogen dan de auto die het team vorig jaar presenteerde, en is tegelijk 10% lichter geworden. De topsnelheid is 120 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u wordt afgelegd in minder dan 5 seconden.

Het Forze-team bestaat uit zo’n 60 studenten en laat door het bouwen van raceauto’s met een brandstofcel zien dat de brandstofcel op waterstof een serieus alternatief is voor het rijden op fossiele brandstoffen. In het verleden won het team de eerste waterstofrace ter wereld, won een race tegen een benzine-kart en behaalde het wereldrecord voor waterstofvoertuigen op de 1/8e mijl.


(GL)