• 12/07/2012

CHU Liège gaat in zee met PHI DATA - bedrijfsblog

Constante temperatuursregistratie van PHI DATA verzekert kwaliteit en veiligheid in het 'Centre Hospitalier Universitaire – Liège'.

Lees verder

Productnieuws

( Foto: PHI DATA )

Het CHU - Centre Hospitalier Universitaire – Liège ging in 2011 op zoek naar een partner die kon helpen met de levering, implementatie en opvolging van een gecentraliseerd systeem voor temperatuurmonitoring.

Dat zou de temperatuur moeten opvolgen in de koude kamers, koelkasten, diepvriezers en incubators van de verschillende laboratoria die het ziekenhuis telt.

Daarnaast moest het systeem aan heel wat voorwaarden voldoen: de bijhorende software moest de resultaten kunnen analyseren en indien nodig de juiste groep mensen verwittigen per sms, e-mail, etc. Bovendien moest de temperatuur op regelmatige basis gecontroleerd worden, en moesten verschillende personen verschillende rollen toebedeeld kunnen worden.

Na vergelijkingen met een tiental andere spelers op de markt, besliste CHU Liège om met PHI DATA in zee te gaan. Deze laatste stelde de tags en software van AeroScout, marktleider op het gebied van tracking en monitoring via WiFi, voor.

Wim Verduyn, Senior Key Account Manager bij PHI DATA, legt uit: “Het ziekenhuis had in een eerste fase al beslist om een nieuw WiFi-netwerk van Aerohive (www.aerohive.com) te implementeren."

"Met dat in het achterhoofd, en rekening houdend met de urgentie van de implementatie hebben we aangeraden om te starten bij de labo’s. Op die manier hebben we snel kunnen schakelen, en zijn intussen in de 47 laboratoria bijvoorbeeld al 273 koelkasten en incubators van tags voorzien.”

De resultaten van de eerste implementatie zijn zo positief dat CHU Liège momenteel denkt aan een uitbreiding van het project.

De containers die stalen vervoeren moeten ook gemonitord worden. PHI DATA heeft daarvoor voorgesteld om tags te voorzien in de containers, die bij vervoer ingeschakeld worden en een alarm geven wanneer de temperatuur stijgt of daalt.

Daarnaast wil CHU Liège ook een alarmsysteem ter beveiliging van het personeel en materiaal installeren. Enkele deuren en medewerkers krijgen dan een alarmknop die ze kunnen inschakelen wanneer er gevaar dreigt. Die knoppen zijn voorzien van een lokalisatiesysteem, zodat ook meteen de locatie van het alarm doorgegeven wordt.


Naar de blog van dit bedrijf.
Externe website: www.phidata.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PHI DATA



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.