• 23/07/2012
  • |     BB

Meubar gaat investeren in nieuwe machines en robots

De Vlaamse regering heeft 1 miljoen euro opleidings- en investeringssteun toegekend aan meubelfabrikant Meubar, voor de invoering van maatwerk op grotere schaal.

Trefwoorden: #investering, #meubar, #meubel, #overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Meubar )

ENGINEERINGNET.BE - Meubar is als fabrikant actief in de nichemarkt van de goedkopere rustieke fineermeubelen.

De subsidie van de Vlaamse regering past in een strategisch plan van het bedrijf om 26,5 miljoen euro in zijn vestigingen in Aartrijke en Veurne te pompen.

Dat geld zal onder meer besteed worden aan nieuwe gebouwen, een nieuwe machinelijn, boormachines met een hogere capaciteit, en robots voor de behandeling van grotere panelen.

Dankzij deze investeringen zal Meubar naar verluidt kunnen 'opboksen tegen de druk uit onder andere China en andere lageloonlanden', en zou het sneller op de veranderende meubeltrends kunnen inspelen. Meubar wil namelijk overschakelen naar een innovatief product: honingraatpanelen.

Tegelijk wil het de overstap maken van massaproductie naar een ander soort fabricage: dat van maatwerk in seriematige productie. Daardoor zou Meubar de enige leverancier van dit soort meubelpanelen in Europa worden. Er worden ook 11 bijkomende personeelsleden aangeworven.