• 31/07/2012

Rapport RASFF 2011 beschikbaar

Rapid Alert System for Food and Feed-rapport 2011 beschikbaar gesteld, met info over o.a. E. coli crisis in Duitsland en het nucleair incident in Fukushima.

Trefwoorden: #iRASFF, #john dalli, #RASFF

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Het jaarlijkse EU-Rapport RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) is beschikbaar gesteld. Het bevat nieuwe informatie over de werking van RASFF en notificaties die in 2011 werden overgemaakt, in verband met o.a. de E. coli crisis in Duitsland en het nucleair incident in Fukushima, Japan.

John Dalli, Europees Commissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming: “Alle leden van het RASFF hebben een 24/5-dienst die garandeert dat dringende meldingen worden gezonden, ontvangen en beantwoord in de kortst mogelijke tijd. Dankzij RASFF zijn vele voedselveiligheidsrisico's afgewend voor ze schade konden berokkenen aan de consumenten. (...)”

“In 2011 waren er 9.157 meldingen, verricht door inspecteurs die monsters van voedsel en voerder controleerden, en zaken vaststelden die niet compatibel waren met EU-wetgeving. Het RASFF heeft ons geholpen gepast te reageren op, en een oplossing te bieden voor verschillende voedselgerelateerde problemen, zoals de dioxine- en de E.coli-crisis.”

“We streven er constant naar de manier waarop het RASFF-systeem werkt, te verbeteren, net als de manier waarop verschillende netwerken en waarschuwingssystemen samenwerken, en zich focussen op opkomende risico's. Een van de laatste verbeteringen is het ‘iRASFF’ online meldingsplatform, wat ervoor zal zorgen dat RASFF een nog snellere en efficiëntere communicatie-applicatie wordt dan ooit tevoren.”

Het RASFF-rapport 2011 is te downloaden op RASFF annual report 2011.


(KV) (foto wikipedia)