• 09/10/2012
  • |     BB

ICTroom levert state of the art datacenter AlphaCloud op

Bart Somers huldigt groene Tier III datacenter van AlphaCloud in Mechelen officieel in. "Voor ons een opstap naar Europese groei", stelt Honoré du Puy van ICTroom.

Trefwoorden: #alphacloud, #bart somers, #ictroom, #somers

Lees verder

b2b

( Foto: ICTroom )

ENGINEERINGNET.BE -- ICTroom heeft het Green Datacenter AlphaCloud in Mechelen nu ook officieel opgeleverd. De eer om het lintje door te knippen viel Bart Somers, Burgemeester van Mechelen, te beurt.

Het gaat nog maar om de eerste fase van het project, met een oppervlakte van 3.000m² en gelegen op een site van de NMBS-Holding aan het station van Mechelen.

Deze ligging werd naar verluidt 'uitgekozen omwille van de nabijheid van belangrijke elektriciteits- en telecommunicatienetwerken'. Hiermee is Mechelen meteen een belangrijk onderdeel in de betrouwbare en wereldwijde opslag van “big data” en hoge snelheidsglasvezelverbindingen.

ICTroom is een mooie referentielijst aan het vergaren. Het bedrijf mocht al bouwen voor onder meer Atos en Syntigo (een dochteronderneming van de NMBS-Holding), en stelt zelf dat zijn succes te maken heeft met de combinatie van 'eigen engineering en green design met daadwerkelijke constructie en ondersteuning in beheer'.

De referentie 'Alphacloud' is belangrijk, stelt Honoré du Puy, Founding Partner van ICTroom. "Het is een belangrijke opstap naar onze Europese groei in modulaire datacenters met hoge beschikbaarheid".


OP DE FOTO
Links: Jean-François Michotte, Voorzitter van de Raad van bestuur van AlphaCloud. Rechts: Honoré du Puy, Founding Partner van ICTroom.

LEES OOK
Nieuwe AlphaCloud-datacenter rekent op exponentiële groei datavolumes