• 06/08/2012
  • |     BB

Gratis Plant Simulation Software voor studenten bij Siemens PLM

Siemens PLM komt uit met een gratis studentenversie van de sofware voor productiesimulatie 'Tecnomatix'. Het beste nieuws: 't is volledig gratis.

Trefwoorden: #cad, #cadcam, #ict, #plm, #siemens, #siemens plm, #software, #tecnomatix

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens PLM )

ENGINEERINGNET -- Siemens PLM blijft alvast consequent investeren in onderwijs. Zo pakt het bedrijf nu uit met een studentenversie van zijn 'Tecnomatix Plant Simulation Software'. Dat is een 3D-pakket om voor productiesimulatie.

'Zowel voltijdse als deeltijdse studenten', zo geeft de leverancier aan, 'van ieder opleidingsniveau kunnen de software gratis downloaden en hiermee de vaardigheden ontwikkelen waar binnen de wereldwijde productie-industrie veel behoefte aan is'.

Zij kunnen hierbij naar verluidt 'gebruik maken van ingebouwde object libraries om productstromen, de inzet van resources en processen te optimaliseren. Het digitale model stelt studenten in staat om experimenten uit te voeren en ‘wat als-scenario’s’ uit te werken, terwijl zij de beschikking hebben over uitgebreide analysetools, statistische modellen en grafieken om verschillende productiesituaties te evalueren. Op basis van deze analyses kunnen zij de productieplanningen opmaken'.

De software draait op Windows, is niet overdraagbaar en niet bedoeld voor commercieel gebruik.

Siemens PLM heeft overigens nog meer gratis softwarepakketten voor de academische wereld. Hun GO PLM Programma is daar specifiek voor opgezet en telt momenteel meer dan één miljoen studenten-gebruikers wereldwijd.


DOWNLOAD
Klik hier om de studentenversie te downloaden - uiteraard na registratie.