• 10/08/2012
  • |     BB

300.000 euro van Innoviris voor technologische starter in Brussel

Innoviris, het instituut voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie, zal ook dit jaar een subsidie van 300.000 euro uitreiken aan één veelbelovende technologische starter in het Brusselse.

Trefwoorden: #collibra, #innoviris, #onderzoek, #starlab, #vub

Lees verder

research

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor de tweede maal lanceert Innoviris zijn wedstrijd 'Jonge Innovatieve Ondernemingen'. Dat is een formule voor uitsluitend Brusselse bedrijven die tot doel heeft een strategisch innovatieplan te financieren via een programma van maximum 3 jaar.

Jonge technologische start-ups kunnen zo hun personeels-, werkings-, investerings- en onderaannemerskosten voor 100% laten financieren via het programma, voor een bedrag van maximaal 300.000 euro. De steun gaat uiteindelijk naar het bedrijf met het grootste innovatiepotentieel.

Voor de eerste editie van de actie in juni 2011 werden er drie kandidaturen ingediend. Na een evaluatieprocedure door een ad hoc jury van experts, werd Collibra officieel aangeduid als de jonge innovatieve Brusselse onderneming met het grootste innovatiepotentieel.

Collibra is een in 2008 opgerichte spin-off van het STARlab-laboratorium (Semantic Technology and Applications Research Laboratory) van de VUB, dat al meer dan 10 jaar onderzoek voert binnen het domein van de semantiek om de technologie op te waarderen.

Collibra biedt klanten een softwareoplossing voor gegevensbeheer. Ze gebruikt semantische technieken om enerzijds de diverse informatie van het systeem te integreren en anderzijds ze te beheersen aan de hand van tools voor “Business Process Management”.


ACHTERGROND
Elke aanvraag kan worden ingediend bij Innoviris. De oproep wordt afgesloten op 14/09/2012 om 14 uur.
Wie interesse heeft om deel te nemen kan terecht bij Wetenschappelijk Adviseur Ir. Sebastian Serrano, sserrano@innoviris.be of alle documenten vinden op de website: www.irsib.irisnet.be/