• 25/09/2012

Nieuwe hoogrendement gasturbines VU Amsterdam

Installatiebedrijf Wolter & Dros realiseert de warmtekrachtkoppeling in opdracht van het energiebedrijf VU/VUmc.

Trefwoorden: #noodelektriciteitsnet, #Vrije Universiteit Amsterdam, #VU, #VUmc, #wkk, #Wolter & Dros

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.NL -- In het energiebedrijf van de Vrije Universiteit Amsterdam en VU medisch centrum zijn nieuwe installaties geplaatst om de continuïteit van het noodelektriciteitsnet aan VU en VUmc te waarborgen. De nieuwe installatie bestaat uit twee hoogrendement gasturbines met daaraan gekoppeld elektrische en thermische energieopwekking en koelmachines.

Hiermee is de betrouwbare en duurzame noodvoorziening van de VU en VUmc voor de komende 25 jaar gewaarborgd. De nieuwe installatie zal medio 2014 operationeel zijn.

Installatiebedrijf Wolter & Dros realiseert de warmtekrachtkoppeling in opdracht van het energiebedrijf VU/VUmc. Het contract daarvoor is woensdag getekend.

Wolter & Dros is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de installatie. De installatie moet voldoen aan hoge prestatie-, milieu- en beschikbaarheidseisen. Continuïteit in de levering van energie bij uitval van het openbare elektriciteitsnet is hierbij uiteraard een van de eerste vereisten.

Wolter & Dros levert de complete installatie turn-key waaronder de levering, montage, inbedrijfstelling en de bedrijfsvaardige oplevering vallen, alsmede het meerjarig onderhoud van de complete kerninstallatie. De vernieuwde installatie levert een bijdrage aan de duurzaamheidseis van de VU en VUmc.


(KV) (foto Vumc: VUmc Cancer Center Amsterdam).