• 18/10/2012

120 leerlingen proeven van technische beroepen

Begin oktober had in het Skaldenpark in Gent de eerste beroepenrally van vier Gentse scholen voor de metaal- en technologiesector plaats.

Trefwoorden: #Benteler, #Beroepenhuis, #Brose, #Clusta, #MC Synchro, #OCAS, #Plastal, #Stad Gent, #Ti Automotive, #TOFAM, #Tower, #Volvo Cars

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.BE -- Zo’n 120 leerlingen uit de 1ste graad TSO en BSO van vier Gentse scholen (St-Antonius, Middenschool II, St-Salvator en De Buurt) werden een voormiddag lang ondergedompeld in de sector Metaal en Technologie.

Tijdens tal van praktische doe-opdrachten konden ze zelf ervaren hoe het is om aan de slag te zijn als productieoperator, onderzoeker, kwaliteitsverantwoordelijke, surface operator, technisch tekenaar of machineoperator.

Zo mochten de leerlingen zelf onderdelen op een motorblok monteren, kleine fouten aan een bumper polieren, kwaliteitscontroles uitvoeren op onderdelen in productie en al doende de kenmerken van verschillende soorten metaal leren onderscheiden.

De beroepenrally had tot doel leerlingen spelenderwijs te laten kennismaken met de zeer gevarieerde beroepsmogelijkheden in de metaal- en technologiesector. Zo groeit bij hen hopelijk de belangstelling om later voor een baan in deze sector te kiezen.


(bron en foto: Agoria)

ACHTERGROND
De beroepenrally was een onderdeel van het actieplan sectorenoverleg Metaal en Elektrotechnische sector tussen Stad Gent, enkele bedrijven, Agoria en de vakbonden. Hij kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Volvo Cars, Plastal, Benteler, OCAS, Tower, Ti Automotive, Clusta, Brose, MC Synchro, Het Beroepenhuis, Stad Gent en TOFAM Oost-Vlaanderen (Opleidings- en tewerkstellingsfonds dat paritair wordt beheerd door Agoria en de vakbonden).