• 18/10/2012
  • |     BB

Facebook sluit akkoord met Kaspersky Lab voor security

Kaspersky Lab levert Facebook tot op de minuut bijgewerkte data over de nieuwste schadelijke softwaredreigingen wereldwijd.

Trefwoorden: #facebook, #kaspersky, #security

Lees verder

Techniek

( Foto: Facebook )

ENGINEERINGNET -- De ontwikkelaar van content- en netwerkbeveiliging Kaspersky Lab mag vanaf nu de beveiliging van Facebook voor zijn rekening nemen. Dat meldt het bedrijf in een officieel persbericht.

Kaspersky levert de social netwerksite tot op de minuut bijgewerkte data over de nieuwste schadelijke softwaredreigingen wereldwijd.

Deze gegevens worden gebruikt om Facebook-gebruikers te beschermen tegen het onbedoeld bezoeken van kwaadaardige webpagina's.

'Mensen zijn eerder geneigd om op een link te klikken die gedeeld wordt door een vriend en dit inherente vertrouwen is iets waar cybercriminelen op azen', stelt het bedrijf.

'Als Facebook-gebruikers vanaf nu een door vrienden gedeelde link aanklikken of verder verspreiden, wordt deze link direct vergeleken met Kaspersky Lab's database van kwaadaardige webpagina's.'

Als de link overeenkomt met de ‘known-bad’ URL-lijst van Facebook - verstrekt aan Facebook door Kaspersky Lab en andere beveiligingsbedrijven - dan wordt de gebruiker hiervan onmiddellijk in kennis gesteld en het bezoek aan de webpagina geblokkeerd.

Daarnaast onderhoudt Kaspersky een speciale Security-pagina op Facebook waarop gebruikers adviezen, tips en informatieve artikelen kunnen lezen.