• 24/10/2012

Like-a-Hug-vest toont je gevoelens via Facebook - persbericht

We krijgen allemaal graag likes voor onze statusupdates, foto’s en posts op Facebook, maar hoe zou je het vinden om de waardering van je vrienden en familie op een fysieke manier te ervaren?

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- Dankzij MIT-student Melissa Kit Chow is dit nu echt mogelijk, want het ‘Like-a-Hug’-vest doet wat zijn naam suggereert: als iemand van een Facebook-post van de drager aangeeft dat hij hem leuk vindt, blaast het vest zich op zo’n manier op dat het lijkt alsof je een knuffel krijgt.

Iedere keer als er een post ‘geliket’ wordt, krijgt het vest een draadloos signaal via de mobiele telefoon van de drager. Hierdoor kun je via het vest altijd knuffels krijgen, waar je je ook bevindt.

Het team studenten dat het vest heeft ontwikkeld, zegt dat de drager dankzij het jasje “de warmte, aanmoediging, steun of liefde kan voelen die we ervaren als we een knuffel krijgen”.

Hoewel het concept en het ontwerp zelf redelijk eenvoudig zijn, werpt het vest een aantal interessante vragen op over nieuwe manieren om sociale media te beleven en mensen daarmee te verbinden.

Er worden in toenemende mate developer vacatures aangeboden door technologiebedrijven die andere sympathieke toepassingen van sociale netwerksites zoals Facebook willen verkennen.

Melissa Kit Chow: “Dit project werd gedaan als een oefening en verkenning van de mogelijkheden in vorm. We kwamen op het idee tijdens een terloops gesprek over lange-afstandsrelaties en de beperkingen van videochat-interfaces zoals Skype.”

“Toen ontstond het concept van tele-presence en we speelden met het idee van het krijgen van knuffels via draadloze technologie. Het resultaat was Like-a-Hug. De verbinding met Facebook was eigenlijk gewoon een manier om te onderzoeken hoe sociale media verder kunnen gaan dan de traditionele grafische gebruikersinterface (GUI).”

Facebook maakte onlangs bekend dat sinds de introductie van de like-optie bijna 1,13 triljoen posts, statusupdates en foto’s door gebruikers ge-liked zijn. En aangezien de site ook heeft laten weten meer dan een miljard gebruikers te hebben, valt te verwachten dat het aantal likes snel zal toenemen. Dat zijn een heleboel potentiële knuffels!

We moeten alleen maar hopen dat de intensiteit van de knuffel niet steeds sterker wordt als de drager van het vest meerdere likes tegelijkertijd krijgt. Anders zou een superpopulaire Facebook-post kunnen betekenen dat het vest hem doodknuffelt!


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Baked Marketing


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.