• 26/10/2012

Perfect kokerellen dankzij Japanse kooksimulator (+video)

Nieuwe technologie toont onder meer maaltijd zoals die eruit zou zien na bvb. 5 of na 10 minuten, om vervolgens te vragen welke kooktijd geprefereerd is

Trefwoorden: #kooksimulator, #Tokyo Institute of Technology

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Onderzoekers aan het Tokyo Institute of Technology hebben een kooksimulator gecreëerd die twee technologieën combineert.

De onderste helft van de simulator wordt gebruikt om te koken (onder andere zit er een braadpan in, en een spatel); de bovenste helft omvat een scherm waarop men kan zien hoe het voedsel wordt gekookt.

De simulator berekent de warmtetransfer van pan naar bereiding, en de hoeveelheid damp die ontstaat naargelang de temperatuursstijging. De braadpaninterface laat driedimensionale input toe, en de mogelijkheid de pan te bewegen, wat de kookprocedure verder helpt benaderen.

Pan, spatel en alle veranderingen in de bereiding (oa. veranderingen genre kleurwijziging van proteïnes van rood naar bruin) kunnen worden gezien via het bovenste deel van de simulator.

Belangrijkste doel van de vorsers was een technologie te creëren die in staat is veranderingen te tonen in het bereidde voedsel bij verschillende intervallen.

Ook laat ze de gebruiker toe de meest geschikte staat van het voedingsproduct te kiezen. Bijvoorbeeld kan het de maaltijd tonen zoals die eruit zou zin na 5 of na 10 minuten, om vervolgens te vragen welke kooktijd geprefereerd is.


(KV) (foto venturebeat)

Video: