• 12/11/2012
  • |     BB

Alstom huurt Oostendse Rebo-terminal voor bouw windturbines

Alstom kiest Rebo-terminal in Oostende als vaste uitvalsbasis voor constructie van eigen windturbines voor projecten in de Noordzee.

Trefwoorden: #alstom, #CMI, #Deme, #GeoSea, #oostende, #rebo, #Sarens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rebo )

ENGINEERINGNET -- Dit weekend maakte de Franse groep Alstom bekend dat het zijn vaste locatie gekozen heeft om windturbines te bouwen die bestemd zijn voor projecten voor de Belgische kust in de Noordzee.

Het was uiteindelijk de Rebo-terminal - Renewable Energy Base Oostende – die het contract voor de lange termijn in de wacht sleepte.

In eerste instantie huurt Alstom 95m² kantoor- en 58m² magazijnruimte voor een periode van 10 jaar. Daarnaast is al meteen een eerste huurcontract van 3 maanden getekend voor een concreet project: de bouw van een windturbine van 6MW voor het Belwind II-windpark. Die zal geconstrueerd worden op een buitenterrein van 2.778m².

Het gaat nog maar om een eerste project, maar er wordt wel direct gestart met de constructie. De turbine in kwestie is namelijk onderdeel van een (verplichte) demonstratie om – net als het Deense Vestas – een prototype van de 'direct drive'-turbine van Alstom te certificeren voor het Belwind II project. Ook Deme, GeoSea, Sarens en CMI zijn betrokken partijen.

Op korte termijn geeft dat werk aan een 10-tal personen, maar 'dat kan later mogelijk aandikken tot 40 mensen'. Bedoeling is alvast op de locatie ook voor andere windparken te gaan werken.

De eerste turbine is het grootste windturbinemodel dat Alstom momenteel aanbiedt: hij genereert 6MW en heeft een rotordiameter van 150 meter.


LEES OOK HET ARTIKEL IN ENGINEERINGNET MAGAZINE:
Belwind partner in proefproject met nieuwste windturbine-prototypes