• 21/11/2012
  • |     BB

Engineeringbedrijf Multi zoekt groei via overname sectorgenoot

De holding boven de engineeringgroep 'Multi' neemt Force Company over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in procurement en engineering.

Trefwoorden: #Belwind, #force, #Force Company, #multi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Multi )

ENGINEERINGNET -- 'Wij slagen erin om als familiebedrijf te blijven groeien in een concurrentiële markt die steeds meer globaliseert', stelt Multi in een persbericht. De holding boven Multi, Van Goeye, nam een meerderheidsparticipatie in Force Company, en breidt zo zijn structuur uit met diensten in procurement en engineering.

Force is gevestigd in Nederland, maar de overname heeft naar verluidt ook gevolgen voor België. Via de meerderheidsparticipatie haalt de engineeringgroep namelijk ook een 50-tal technische projectexperts in huis. Kennis die op alle markten inzetbaar is.

Het Belgische Multi - voor de overname zo'n 200 man sterk - biedt engineeringservices aan bedrijven en overheden en heeft 17 jaar ervaring in industriële, bouwkundige en maritieme projecten. De groep opereert vooral centraal in Europa maar is ook actief in andere continenten en wordt aangestuurd vanuit Temse in België. Er zijn verder kantoren in Nederland en Slovakije.

Het bureau liet zich de afgelopen jaren opmerken door de engineering van het piping-gedeelte van de transfostations voor het Belwind-offshorepark en de technische coördinatie van de uitbreiding van een haventerminal in het Nigeriaanse Onne Port.

Force van zijn kant telt 50 engineers. De vorige eigenaars en bestuurders van Force Company, Marc Weijn en Paul Sjoerds, blijven aan boord.

De Multi-groep geeft overigens aan de volgende drie jaar 100 engineers extra te willen aanwerven.


OP DE FOTO
Wouter en Nicolas Van Goeye, algemeen en technisch directeur van Multi (met das), en Marc Weijn en Paul Sjoerds, de vorige eigenaars van Force (zonder das).