• 03/12/2012

Winnaars Jeugd Technologie Olympiade bekend

In totaal namen meer dan 13.000 leerlingen deel aan technologieproef 'Jeugd Technologie Olympiade der lage landen'.

Trefwoorden: #Jeugd Technologie Olympiade

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Drie jongeren (en ingenieurs in spe?) mogen zich gedurende één jaar de 'grootste jonge technologietalenten van de lage landen' noemen.

De winnaars zijn de Andras, Indra en Jorden uit, respectievelijk, Sint-Katelijne-Waver (Vrije basisschool – WAVO), Nazareth (Vrije basisschool) en Kalmthout (Vrije basisschool – Sint Jozef).

Zij wonnen zaterdag de finale van de tweede editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen. Naast 50 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel.

Andras, Indra en Jorden waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten. Ze gaan naar huis met de hoofdprijs ter waarde van elk 800 euro.

Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 13.285 Vlaamse jongeren deel.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: “Met de olympiade willen we jongeren voor hun overstap naar het secundair onderwijs tonen dat technologie plezant en interessant is, en hopelijk raken velen er van overtuigd dat ze technisch talent hebben. We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Samen met de Olympiade vond er ook een TechniekToernooi plaats. Hier namen negen scholenteams van vier leerlingen het tegen elkaar op. De teams van de scholen VBS De Waaier uit Watou, GBS De Vlieger uit Kasterlee, VBS uit Ingelmunster en VBS De Parel uit Destelbergen toonden zich hier de beste. Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland.

Wordt vervolgd, dus.


(KV)

Foto: Onderste rij - van links naar rechts - de winnaars: Vrebosch Jorden; De Bruyn Indra; Vanquaille Andras. Bovenste rij: zanger-presentator Brahim; Rik Hostyn, organisator VJTO-TT; Micheline Scheys, secretaris-generaal Onderwijs; Smets Christian, NMBS-Groep; De Pril Wilson, Agoria; Ann Lambrechts, Bekaert en meter van VJTO; Motton Daniel, Umicore.