• 21/12/2012
  • |     BB

Twee projecten van samen 100 miljoen voor Boskalis Offshore

Boskalis Offshore meldt opdrachten verworven te hebben van Statoil en Maersk Oil met een gezamenlijke contractwaarde van circa 100 miljoen euro.

Trefwoorden: #boskalis, #maersk, #statoil

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- De eerste opdracht voor Boskalis Offshore komt van het Noorse Statoil. In consortium met andere bedrijven mag Boskalis in de Noordzee en Noorse Zee diverse steenstortwerkzaamheden uitvoeren tot een diepte van 600 meter.

Hiervoor zullen meerdere valpijpschepen ingezet worden, die naar verwachting meer dan vier miljoen ton steen zullen verwerken, afkomstig van groeves uit Noorwegen. De opdracht zal in 2013 aanvangen en eind 2015 zijn voltooid.

De tweede bestelling is voor rekening van Maersk Oil. Die gaat over een subsea opdracht voor het 'Dan Bravo Rationalisation'-project in het Deense deel van de Noordzee.

Dat project bestaat uit constructiewerkzaamheden aan twee offshore olieplatformen. Voor de onderwateractiviteiten worden twee duikondersteuningsvaartuigen ingezet.

Afhankelijk van de waterdiepte zal zowel van saturatie- als van luchtduiken gebruik gemaakt worden. Daarnaast zullen verschillende taken met behulp van zogenoemde Remotely Operated Vehicles uitgevoerd worden. De werkzaamheden zullen in 2013 en 2014 worden uitgevoerd.

Boskalis focust sterk op alles wat met engineering en energie te maken heeft. Het bedrijf wil naar eigen zeggen 'profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering'.