• 03/01/2013
  • |     BB

Mondiale engineeringwedstrijd in teken van Building Information Modelling

De Nemetschek Structural Group lanceert de achtste editie van zijn internationale engineeringwedstrijd - Inspirations in Engineering - met voor meer dan 9.000 euro aan prijzen.

Trefwoorden: #Nemetschek, #rammant, #Scia, #tractebel

Lees verder

Techniek

( Foto: Nemetschek )

ENGINEERINGNET - De Nemetschek Structural Group accepteert vanaf nu inzendingen voor zijn internationale engineeringwedstrijd 'Inspirations in Engineering' 2013.

De wedstrijd is een buitenbeentje onder de vele leverancierswedstrijden, doordat de meest gerenommeerde ingenieursbureaus en bouwprofessionals uit de hele wereld er aan deelnemen.

Vorig jaar bijvoorbeeld kaapte het Belgische maar wereldwijd opererende Tractebel de prijs voor speciale projecten weg (foto) en viel dezelfde eer te beurt aan het Nederlandse Movares in de categorie 'Geïndustrialiseerde Planning'.

Voorzitter Dr. Ir. Jean-Pierre Rammant van de Nemetschek Structural Group: “Onze vorige editie was een enorm succes met 117 projecten van 91 bedrijven uit 19 verschillende landen."

"Voor 2013 willen we nagaan in welke mate de snelle opmars van BIM het globale ingenieurs- en constructielandschap beïnvloedt. We zullen tevens speciale aandacht schenken aan projecten die de voordelen van een Open BIM-proces illustreren.”

Bij Open BIM – Building Information Modelling - wordt er samengewerkt aan gebouwmodellen die software- en leveranciers-onafhankelijk ontworpen zijn.

Ze zijn vijf prijzen te winnen voor gebruikers van Nemetschek’s Structural Software in de categorieën: Gebouwen; Civiele structuren; Ontwerp van industriële gebouwen en installaties; Geïndustrialiseerde planning; en Speciale Projecten. Elke categorie is goed voor een prijs van 1.500 euro.


OP DE FOTO
De winnaar van vorig jaar, in categorie 5 'Speciale Projecten': Tractebel Engineering - The Confluences Museum - Lyon, France.

ACHTERGROND
Meer praktische informatie en het volledige wedstrijdreglement kunt u terugvinden op: http://nemetschek-scia.com/contest. Voor 2013 is de uiterste inzendtermijn vastgelegd op 31 maart.