• 14/01/2013
  • |     BB

Jungheinrich neemt logistiek softwarehuis ISA over

Het Duitse Jungheinrich is vanaf nu volledig eigenaar van ISA GmbH in Graz. Dat is een softwarehuis voor magazijn- en goederenstroomtechniek.

Trefwoorden: #isa, #jungheinrich

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET -- De gekende specialist in opslag- en goederenbehandeling Jungheinrich gaat meer dan vroeger de softwaretoer op. Daarop wijst althans de overname van het Oostenrijkse ISA - Innovative Systemlösungen für die Automation - met hoofdzetel in Oostenrijk.

Al in 2009 nam de Duitse fabrikant een aandeel van 25 procent in ISA. Nu verwerft het de resterende 75 procent. Bij ISA werken een 70-tal mensen. De koopsom werd niet bekendgemaakt.

ISA is vooral sterk in software voor het sturen van magazijn- en goederenstromen. Het bedrijf werkt volledige projecten af, inclusief implementering, opleiding en service.

ISA zal naar verluidt als zelfstandige onderneming op de huidige locatie blijven en vanuit 'Jungheinrich Vertrieb Logistiksysteme' worden geleid.

Jungheinrich van zijn kant zit van oudsher meer in de logistieke 'hardware', zoals transporttoestellen, stapelaars en rekken.


OP DE FOTO:
Vanaf 1 januari 2013 zullen Markus Skof (rechts), huidig projectleider en Key Account Manager voor Jungheinrich bij ISA, en Dr. Markus Heinecker (links), momenteel hoofd van Warehouse Management Systeme bij Jungheinrich, de leiding van de onderneming uit Graz overnemen.