• 16/01/2013
  • |     BB

Nieuwe Coentunnel in regio Amsterdam nadert voltooiing

De bouw van tweede Coentunnel, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, is weldra afgerond. Deze tunnel moet de capaciteit en de doorstroming van het verkeer verbeteren.

Trefwoorden: #Amsterdam, #Coentunnel, #Collé Rental & Sales

Lees verder

Nieuws

( Foto: Collé Rental & Sales )

ENGINEERINGNET.NL -- Knooppunt Coenplein en de daarbij behorende Coentunnel staan al jaren in de Nederlandse file top 10. Rijkswaterstaat pakte het knelpunt, waar dagelijks ruim honderdduizend automobilisten gebruik van maken, aan met de bouw van een tweede tunnel naast de huidige Coentunnel.

De bouw van deze nieuwe tunnel, die al in 2009 van start ging, behoort tot de grootste infrastructurele projecten van Nederland.

Medio 2009 startte de voorbereidende werkzaamheden in het bouwdok van Rijkswaterstaat te Barendrecht. 4 gigantische tunnelementen van 178 meter lang, 30 meter breed, en meer dan 8 meter hoog werden gebouwd.

Begin 2011 werden de tunnelelementen vanuit het bouwdok Barendrecht, over ruim 100 kilometer water, via de Noordzee gesleept naar de voorlopige eindbestemming, de Coenhaven. Later werden de tunneldelen afgezonken op de definitieve eindbestemming en aangesloten op de nieuwe Coentunnel.

De nieuwe tunnel, bestaande uit drie vaste rijstroken en twee wisselstroken, moet de bereikbaarheid van de regio Amsterdam verbeteren en de dagelijkse files op de A8 en A10-west verminderen.

De bouw van de tweede Coentunnel wordt binnenkort afgerond met de opening van de tunnel. Vervolgens wordt de oude Coentunnel, die nog dateert uit 1966, gerenoveerd.

De tip voor dit nieuwsbericht stamt van Collé Rental & Sales dat voor het project diverse machines zoals verreikers, hoogwerkers en heftrucks mocht leveren.