• 16/01/2013
  • |     BB

Antwerpse Sibelco neemt Britse Viaton Industries over

Het Antwerpse Sibelco heeft Viaton Industries Limited overgenomen, een specialist in het verwerken van mineralen voor chemische producten en coatings.

Trefwoorden: #sibelco, #viaton, #viaton industries

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De zandwinningsgroep Sibelco in Antwerpen meldt het Britse bedrijf Viaton Industries ingelijfd te hebben.

Deze firma, opgericht in 1926, goed voor 40 mensen en zowat 9 miljoen pond zakencijfer, is gespecialiseerd in de verwerking van natuurlijk bariumsulfaat (bariet) en gehydrateerde magnesium silicaatpoeder in één plant, gevestigd in het Britse Derbyshire. De producten worden gebruikt als vulmiddelen voor chemische producten en coatings.

Daarnaast voert het in zijn installaties ook contractbestellingen uit voor externe opdrachtgevers, waaronder mengen en blenden.

Volgens Sibelco past de acquisitie in zijn strategie om 'gelijkaardige bedrijven over te nemen en door te groeien in de coatingmarkt'.

Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven. Sibelco, waarvan het kapitaal volledig in privéhanden is, stelt zowat 10.000 personen te werk in meer dan 200 productiesites in 41 landen wereldwijd.