• 17/01/2013

Nieuwe ESET NOD32 Antivirus 6 en ESET Smart Security - persbericht

ESET NOD32 Antivirus 6 en ESET Smart Security 6 met antidiefstal, een specifieke anti-phishing module en ESET Social Media Scanner App.

Trefwoorden: #Antivirus, #ESET, #phising

Lees verder

Productnieuws

ESET, belangrijke speler in proactieve bescherming die sinds meer dan 25 jaar bekroonde technologie ontwikkelt, brengt versie 6 van zijn vlaggenschip producten: ESET Smart Security 6 en ESET NOD32 Antivirus 6.

ESET Smart Security 6 biedt volledige Internet beveiliging, terwijl ESET NOD32 Antivirus 6 een snelle en krachtige antivirus oplossing is. Deze nieuwe generatie biedt een nog betere detectie van infiltraties, een verbeterde reiniging en een snellere scanning dank zij de bijgewerkte scan engine.

Klanten appreciëren sinds 25 jaar de technologie van ESET doorgaans voor zijn betrouwbare en snelle detectie. Bovendien wordt de ESET Social Media Scanner App zowel met ESET Smart Security 6 als met ESET NOD32 Antivirus 6 standaard meegeleverd om bescherming te bieden tegen bedreigingen van Facebook.

“Het ontwikkelingsteam van ESET heeft zich geen moeite gespaard om de scan engine, het hart van alle ESET producten, helemaal te hertekenen. Dank zij de sneller werking van onze engine, wordt scannen nog efficiënter. Deze producten bevatten de nieuwe (derde) generatie van ESET ThreatSense en ThreatSense.Net Advanced Heuristics met LiveGrid”, zegt Pavel Luka, Chief Technology Officer bij ESET.

Een andere verbetering aan de basistechnologie is het reinigen van malware. Grote inspanningen werden geleverd om uitdagende families malware aan te pakken. Het resultaat ervan is te vinden in een grondig hertekende reinigingsmodule dat nog efficiënter is dan voorheen, zoals bevestigd werd door testen van het onafhankelijke lab AV-Comparatives.

“ESET behaalde 86 punten voor het verwijderen van malware in de nieuwste productrecensie van AV-Comparatives**, waardoor de ESET V6 producten (versie 2013) bij de beste producten komen te staan in de testen voor malware verwijdering. Deze verbetering en de verhoogde graad van detectie benadrukken de betrokkenheid van ESET in zake onderzoek en ontwikkeling”, zegt Andreas Clementi, voorzitter van AV-Comparatives.

ESET Social Media Scanner beschermt gebruikers van sociale media tegen kwaadaardig content, met inbegrip van hun profiel, muur, newsfeed en persoonlijke berichten, zelfs als ze niet ingelogd zijn. Wordt een besmetting gevonden, dan wordt het via mail bekend gemaakt zodat onmiddellijk actie kan ondernomen worden.

De app zorgt ervoor dat ook de vrienden van de gebruiker op veilige afstand van kwaadaardig content blijven door hun muur te controleren op mogelijk gevaarlijke links. Breng voor meer informatie over de scanner een bezoek aan http://www.eset.com/social-media-scanner.

De antidiefstal functie helpt bij het lokaliseren van een vermiste notebook en maakt het mogelijk om de activiteiten te controleren op vermiste of gestolen toestellen, terwijl de specifieke anti-phishing module een complete bescherming biedt tegen het stelen van de digitale identiteit.

Volgens Online Security Brand Tracker (OSBT)*, een globaal onderzoekproject, wordt bij computergebruikers de bescherming tegen phishing websites het meest geapprecieerd, met 68% van de respondenten die het als de belangrijkste functie zien, terwijl bescherming tegen het stelen van gegevens als de derde meest geapprecieerde functie is bij antivirus gebruikers.

In de nieuwste producttesten van AV-Comparatives **, werd ESET Smart Security 6 als één van de meest efficiënte producten geklasseerd, die nagenoeg 94% van de bedreigingen blokkeerde. De specifieke anti-phishing module in V6 bevat een uitgebreide database met phishing sites alsook rapporten geverifieerd door gebruikers via http://phishing.eset.com.

De antidiefstal functie was één van de meest populaire, met 546 miljoen respondenten die het als een waardevolle functie beschouwden voor het verwijderen en blokkeren van opgeslagen data voor het geval de notebook verloren of gestolen is alsook om het vermiste toestel te lokaliseren.

De enquête bevestigt dat de meerderheid van de gebruikers, nagenoeg 80% wereldwijd, behoefte heeft om hun data en mobiele toestellen te beschermen als ze hun notebook gebruiken om op Internet te gaan.

“Bij ESET willen we niet dat onze klanten extra moeten betalen voor wat we aanzien als integraal deeluitmakend van een complete persoonlijke beveiliging.

We zijn dan ook bij de eerste vendors die de nieuwe antidiefstal functie zonder meerprijs met het product meeleveren, in plaats van het als een zelfstandige app aan te bieden,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, invoerder van ESET voor BELUX.

De versies 6 van beide producten kregen de Windows 8 certificatie en gebruiken het logo “Windows 8 Compatible”. Ze worden ook te koop aangeboden in de Microsoft Windows 8 winkels.

Selectie van functies en voordelen van ESET Smart Security 6
Antidiefstal – Volgt automatisch een vermist toestel op, en laat zijn positie zien op een map gebaseerd op zichtbare Wi-Fi netwerken als het online komt.
Anti-phishing module – Beschermt de gebruiker tegen pogingen van valse websites, die zich als betrouwbaar voordoen, om gevoelige informatie te bemachtigen zoals gebruikersnaam, wachtwoorden, details van bank- of kredietkaarten.
Persoonlijke firewall – Belet onbevoegde gebruikers die toegang krijgen tot een computer voordeel te halen uit persoonlijke data. Zo kunnen de geoorloofde gebruikers onbekommerd online shoppen, bankieren en de sociale media gebruiken.
Ouderlijk controle – Helpt kinderen veilig het Internet te gebruiken door bepaalde categorieën websites te blokkeren naar gelang de leeftijd.
Scanning in rusttoestand – Voert diepgaande scans uit als de computer niet in gebruik is. Dit komt de prestaties van het systeem ten goede en detecteert mogelijk niet actieve bedreigingen voor ze schade kunnen aanrichten.

Selectie van functies en voordelen van zowel ESET NOD32 Antivirus 6 als ESET Smart Security 6
ESET Social Media Scanner – Beschermt de gebruikers van sociale media en hun vrienden tegen kwaadaardig content, met inbegrip van hun profiel, muur, newsfeed en persoonlijke berichten.
Antivirus en antispyware – Biedt proactieve bescherming tegen alle soorten online/o¬ffline bedreigingen en voorkomt dat malware zich bij andere gebruikers gaat verspreiden.
Cloud¬-powered scanning – Versnelt het scannen door veilige bestanden op witte lijsten te plaatsen, gebaseerd op de reputatiedata base van ESET.
Scannen bij het downloaden van bestanden – Verkort de tijd om toegang te krijgen tot bestanden door ze al tijdens het downloaden te scannen.

Breng voor meer informatie over de producten en een volledige lijst met functies en voordelen een bezoek aan ESET NOD32 Antivirus 6.

** Online Security Brand Tracker golf 7 is een globaal onderzoekproject dat merkprestaties meet van vooraanstaande beveiligingssoftware in het verbruikersegment. Aan de enquête namen 1,3 miljard Internetgebruikers deel, verspreid over zes werelddelen. Dit gebeurt met het oog op het vergaren van kennis over de huidige stand van zaken en trends op de belangrijkste markten, zodat ESET die informatie kan interpreteren en zijn verkoop en marketing alsook de technische ontwikkeling van zijn producten kan aansturen. Het aantal geselecteerde landen was 49; het veldwerk werd uitgevoerd door InSites Consulting (België) op online panels van respondenten; de analyse werd toevertrouwd aan United Consultants (Slowakije) tijdens april -mei 2012.

** AV-Comparatives, Single Product Test, januari 2013: http://www.av-comparatives.org/images/docs/sp_rev_eset_201301_en.pdf.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Key Communications


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.